Harta site-ului
Ajutor
Întîlnire cu tinerii din raionul Criuleni
Întîlnire cu tinerii din raionul Criuleni

La invitația Centrului de resurse pentru tineri ”UNIT” din or. Criuleni, pe data de 13 decembrie curent, Serviciul promovarea politicilor pentru tineret a participat la o masă rotundă transfrontalieră cu genericul ”Un voluntar informat și instruit HIV- avertizat și protejat de SIDA”. La întrunire au participat 10 tineri din raionul Dubăsari, din localitățile Coșnița, Pîrîta și Pohrebea. Masa rotundă a fost dedicată Zilei mondiale a luptei împotriva SIDA și Zilei internaționale a Voluntariatului. Tinerii au avut oportunitatea să cunoască alți tineri activi din raionul Criuleni, să facă cunoștință  mai bine prin intermediul lucrului în echipe, creînd o atmosferă prietenoasă și pozitivă. 
 Problema răspîndirii virusului HIV-SIDA este larg întîlnită în rîndul tinerilor, de aceea orice discuție, dezbatere contribuie la conștientizarea pericolului acestei maladii. La acest subiect au fost abordate metodele de prevenire HIV/SIDA, căile de transmitere, precum și situațiile de risc  prin exemple concrete. Lucrul în echipe i-a ajutat să înțeleagă mai bine cum depistăm riscul înalt, mediu sau lipsa totală a acestuia atunci cînd întîlnim o persoană HIV pozitivă, deoarece la acest capitol există multe superstiții create și răspîndite greșit.  
Totodată, în cadrul seminarului tinerii au discutat bunele practici în domeniul voluntariatului, desfășurate de ei atît în școală cît și în activitățile extrașcolare. Fiecare echipă a elaborat cîte o prezentare Power Point pentru a arăta prin exemple concrete activitățile lor în domeniul voluntariatului. În urma acestui seminar instructiv-educativ participanții au generat idei noi, au făcut schimb de experiență și de contacte pentru ca pe viitor să coopereze și să colaboreze în diferite activități. 
Astfel de întruniri sunt benefice și binevenite datorită faptului că în cadrul lor cei mai activi tineri au șansa să se afirme, să se manifeste și să cunoască lucruri noi.
Sperăm că această întîlnire a fost doar un prim pas spre o colaborare strînsă și fructuoasă între tinerii din r. Dubăsari și r. Criuleni iar pe viitor să avem mai multe activități comune pentru a pune baza unui parteneriat de succes.
Aducem sincere mulțumiri dlui președinte Grigore POLICINSCHI pentru susținere și oferirea unității de transport pentru deplasarea tinerilor la Centrul de resurse pentru tineri ”UNIT” din or. Criuleni. 

                             Bolgari Doina- sp.pr. domeniul tineret, platoul Coșnița

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întîlnire cu tinerii din raionul Criuleni - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta