Harta site-ului
Ajutor
Întîlnire amicală între CLT platoul Coşniţa şi copiii de la Vaslui
Întîlnire amicală între CLT platoul Coşniţa şi copiii de la Vaslui

Vineri, 3 august la ora 12.00 pe teritoriul Centrului de odihnă pentru copii, tineret şi sport „Prietenia” din c. Coşniţa, a avut loc o întîlnire amicală intre CLT platoul Coşniţa şi copii de la Vaslui, care au venit la această tabără  pentru odihna de 10 zile organizată de către Ministerul Educaţiei al R. Moldova şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România. Întîlnirea a servit drept schimb de experienţă, schimb de informaţii despre cultură, mîncare şi discuţii pe tema liberă, ca de exemplu călătorii de vacanţă, cunoaşterea altor limbi şi hobby-urile. Timp de cîteva minute în jurul nostru s-au adunat tineri curioşi. Auzind vorba moldovenească s-au alipit cu entuziazm de noi şi, astfel, discuţia s-a dezlănţuit sub umbra copacului pe scaunele comod amenajate pentru o masă rotundă.
Fiecare dintre noi ne-am prezentat ca personalitate, respectiv dumnealor ne-au spus despre fiacare în parte cîte ceva, ce îi leagă pe toţi prezenţi la odihnă, care sunt meritele în domeniul ce-l practică şi impersiile lor despre timpul petrecut în cadrul „Prieteniei.” Educătoarea a menţionat faptul că copiii care au venit în acest sejur, sunt copii talentaţi în domeniul culturii. Copiii români împreună cu educatoarea, d-na Daniela au rămas surprinşi de vizita noastră, ei spuneau că mîncarea servită aici e foarte gustoasă, dar se diferă foarte mult de mîncarea lor de acasă. Prin discuţia tinerilor noi cei din CLT am observat, că ei se diferă mult de noi printr-un limbaj foarte deschis, sunt mult mai sociabili şi mai îndrăzneţi pe cînd noi puţin mai modeşti. Copiii au spus, că sunt motivaţi de stat să-şi urmeze visul, să-şi valoreze darul dat de la Dumnezeu, ei nu plătesc pentru arta ce o aduc în dar societaţii. Toate cercurile frecventate de copiii talentaţi sunt finanţate de stat, ceea ce lipseşte în ţara noastră.
Clipele petrecute împreună au deponat amintiri plăcute.Timpul s-a scurs atît de repede, încît CLT au decis să vină şi la discotecă, care a vut loc în aceiaşi zi la orele 21.00,  în cadrul Centrului de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia”.
Această întilnire am organizat-o în spiritul Zilei Internaţionale a Tineretului, care se sărbătoreşte pe 12 august.

Olga Ţurcan, specialist în domeniul tineret

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
eZPRlid7NT
2017-06-22 02:32:22
I was looking everrwheye and this popped up like nothing!
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întîlnire amicală între CLT platoul Coşniţa şi copiii de la Vaslui - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta