Harta site-ului
Ajutor
Intenţii bune de înfiinţare a fermelor de vite
Intenţii bune de înfiinţare a fermelor de vite

  Ca rezultat al anului agricol bogat, cînd recolta permite de a acumula hrană suficientă pentru animale, apare interesul, dar şi necesitatea sporirii numărului de animale, care ar putea fi întreţinute de un gospodar sau altul.
 Pe parcursul lunii septembrie curent la Direcţia agricultură şi cadastru a Consiliului raional Dubăsari au apărut adresări de susţinere informativă şi metodologică pentru înfiinţarea fermelor de bovină pentru lapte marfă. Solicitrile au parvenit de la o persoană fizică din satul Pîrîta, dna Inga Damaschin şi una din satul Doroţcaia, dl Petru Ivanov, dumnealui avînd intenţia de a coopera cu conducătorul unei gospodării agricole din Doroţcaia. În ambele cazuri,  persoanele menţionate intenţionează înfiinţarea unor ferme de dimensiuni mici, cu capacitatea cuprinsă între 20 şi 25 capete. Dumnealor li s-a pus la dispoziţie informaţia privind posibilitatea şi condiiţiile accesării surselor financiare din Fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli şi adresele fermelor de prăsilă, de unde ar putea procura animale pentru ferme. A fost depusă cererea la Comisia raională pentru aprecierea teritoriului, unde va fi construită ferma şi în cazul răspunsului pozitiv sperăm că se va purcede serios la lucru.
Rămîne să le dorim succes acestor persoane şi le asigurăm că vor putea beneficia de susţinere din partea noastră la toate etapele de înfiinţare şi activitate în viitor.

Popuşoi Valeriu,
 Direcţia agricultură şi cadastru
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Intenţii bune de înfiinţare a fermelor de vite - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta