Harta site-ului
Ajutor
Instruire pentru OSC și activiști civici în vederea pregătirii propunerilor de proiect în cadrul Programului de granturi locale
Instruire pentru OSC și activiști civici în vederea pregătirii propunerilor de proiect în cadrul Programului de granturi locale

Pe data de 10 ianuarie 2020, Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în parteneriat cu AO „HABITAT” a avut loc ultima sesiune de instruire pentru organizațiile societății civile, în vederea pregătirii propunerilor de proiect, în cadrul Programului de granturi locale. Acest program este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului UE-GIZ „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021) și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
La sesiune, pentru participanți, a  fost specificat domeniile de implicare a societății civile în procesele decizionale, inclusiv în guvernanța proiectelor de investiții publice în următoarele sectoare: aprovizionare cu apă și canalizare (AAC), managementul deșeurilor solide (MDS), eficiență energetică (EE) și probleme de mediu aferente serviciilor locale.
Totodată, s-a adus la cunoşința participanților despre Ghidul Solicitantului, scopurile, obiectivele și prioritățile programului de granturi.
Reprezentanții ONG-urilor au fost informați și despre procedura de aplicare, criteriile de evaluare a propunerilor de proiect, costurile eligibile și neeligibile.
Suma totală disponibilă pentru acest concurs de granturi este de 750.000 EURO. Granturile vor fi acordate, fiind clasificate în trei categorii, respectiv, cu valoare estimativă de:
- Granturi mici până la 10.000 Euro;
- Granturi medii până la 30.000 Euro;
- Granturi mari până la 50.000 Euro.
Pentru mai multe informații privind procedura de depunere a propunerilor de proiect accesați pagina proiectului www.eu4civilsociety.md și/sau pagina de facebook Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER.
Termenul limită de prezentare a propunerilor de proiect – 31 ianuarie 2020, ora 23:59
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Instruire pentru OSC și activiști civici în vederea pregătirii propunerilor de proiect în cadrul Programului de granturi locale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta