Harta site-ului
Ajutor
Indiferenţa provoacă consecinţe
Indiferenţa provoacă consecinţe

La 18 noiembrie 2016, în contextul marcării “Zilei Europene pentru protecţia copiilor împotriva exploatării şi abuzului sexual”,  angajații Inspectoratului de Poliție Dubăsari, au  organizat o acțiune de  informare și sensibilizare pentru elevii din instituțiile de învățămînt din satele Ustia și Holercani
Astfel, în cadrul activității informative au fost puse în discuție probleme ce vizează protecția copiilor, modalităţile în care copilul se poate proteja și cui poate alerta asupra unor situaţii de risc. Copiii au fost îndemnați să nu tacă dacă cunosc astfel de cazuri, ori tăcerea încurajează exploatarea și abuzul sexual și crește încrederea abuzatorului că va rămîne nepedepsit, fiindu-le recomandat să anunţe imediat un adult – profesor, părinte sau oricare altă persoană de încredere și să solicite ajutor. La finele activității, copiilor le-au fost repartizate pleante informaționale cu date de contact utile.
Pe această cale, Inspectoratul de Poliție Dubăsari, menționează că, orice persoană este în drept să sesizeze autorităţile despre cazul cunoscut de abuz sexual asupra copilului, apelînd:
- Poliţia, prin intermediul numărului de telefon 902/112;
- Specialistul de protecţia copilului din localitate (acesta poate fi primarul sau asistentul social);
- Serviciul telefonul copilului, la numărul 116111;
- Medicul de familie, asistentul medical sau Serviciul medical de urgenţă - 903.
Indiferenţa provoacă consecinţe, de aceea comunitatea este îndemnată să nu tolereze astfel de cazuri şi să se implice. Acţionînd împreună, contribuim la o comunitate mai sigură şi asigurăm un mediu armonios pentru dezvoltarea copiilor!


 

Igor PÎNZARI,
 șeful Secției Securitate Publică a IP Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Indiferenţa provoacă consecinţe - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta