Harta site-ului
Ajutor
Incubatorul de afaceri Dubăsari - o nouă oportunitate pentru agenţii economici
Incubatorul de afaceri Dubăsari - o nouă oportunitate pentru agenţii economici

Vineri, la data de 03 august, în incinta Consiliului raional Dubăsari s-a desfăşurat seminarul instructiv cu tematica „Rolul incubatorului de afaceri şi identificarea necesităţilor de dezvoltare a mediului de afaceri din raionul Dubăsari”. Seminarul a fost realizat de Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) în Comun cu BizGates NGO.

Evenimentul este urmare a deciziei cu privire la instituirea incubatorului de afaceri Dubăsari.

În cadrul seminarului au fost prezentate subiecte ce descriu experienţa naţională în lansarea incubatoarelor de afaceri, lecţiile învăţate, succesele şi provocările întîmpinate. Dna Iulia Iabanji – director general ODIMM, a adus mai multe exemple de afaceri lansate în cadrul incubatoarelor similar create şi în alte raioane, care mai tîrziu s-au transformat în istorii de succes al antreprenoriatului şi modele demne de urmat.

A fost descris şi discutat conceptul de fondare şi  funcţionare a incubatorului de afaceri şi posibilităţile pe care acesta îl acordă agenţilor economici din raion.Totodată Dl Oleg Stiopca – director Agenţia BizGates a prezentat spre completare participanţilor la seminar un chestionar pentru identificarea necesităţilor de afaceri din raionul Dubăsari.

E de remarcat faptul că în pofida informării prealabile a agenţilor economici din teritoriu precum şi a autorităţilor publice locale din raion, la seminar au participat foarte puţini agenţi economici. Pasivitatea antreprenorilor pentru dezvoltarea unor afaceri pune în gardă atît autorităţile raionale cît şi reprezentanţii ODIMM.

Amintim că scopul incubatorului de afaceri Dubăsari este facilitarea accesului la spaţii de producere şi prestare a serviciilor precum şi servicii de consiliere în antreprenoriat pentru agenţi economici aflaţi la diferite nivele de dezvoltare şi în mod special în stadiu de iniţiere a afacerii.

În contextul dat Direcţia Dezvoltare Economică, Investiţii şi Relaţii Transfrontaliere încurajează toate persoanele interesate să se implice mai activ în acţiunile desfăşurate în acest sens de Consiliul raional şi ODIMM.

Următoarea întrunire a agenţilor economici cu reprezentanţii Consiliului raional şi ODIMM este planificată pentru data de 17 august. La eveniment sunt invitaţi  toţi cei interesaţi în a-şi dezvolta sau a iniţia o afacere.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Hg9d3g2WJ1LK
2017-06-22 02:36:24
dark markAugust 17, 2010while i love me some chipotle (chipotle iphone app ftw), they need add the 'roasted garlic' option that &#e3r;T90ebirds' offers. once they do, i'll never have to cheat on them ever again.
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Incubatorul de afaceri Dubăsari - o nouă oportunitate pentru agenţii economici - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta