Harta site-ului
Ajutor
Incluziunea- vector educaţional modern
Incluziunea- vector educaţional modern

Conform planului de activitate pedagogul Serviciului de Asistenţă Psihopedagogică a realizat o vizită de lucru în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă” Coşniţa. Scopul acestei vizite a fost de a asista la ore în clasele în care învaţă elevi cu cerinţe educaţionale speciale, de a monitoriza implicarea acestor elevi în procesul de predare-învăţare, cu metode de lucru specifice, cu abordare individualizată conform planului educaţional individualizat realizat de profesorul de disciplină în colaborare cu echipa PEI.
La lecţia de limbă română, biologie clasa a VII-a, pedagogii Cibuc Eudochia, Pasat Olesea au utilizat metode moderne de predare- învăţare- evaluare, folosind metode interactive, material didactic adaptat pentru fiecare copil, mijloace tehnice pentru a sprijini procesul educativ al tuturor elevilor, un brainstorming activ în care cu o mare plăcere s-au implicat şi elevii cu cerinţe educaţionale speciale lucrând într-un ritm cu întreaga clasă.
În cadrul lecţiilor elevii au avut în proximitate cadrul didactic de sprijin Larionov Ina, care a oferit ajutor în realizarea sarcinilor individualizate conform competenţelor dezvoltate, stipulate în curricula modificată a fiecărui copil. Pedagogul  SAP a oferit asistenţă metodologică preşedintelui Comisiei Multidisciplinare Intraşcolare, cadrului didactic de sprijin şi a propus careva recomandări pentru îmbunătăţirea activităţii echipei CMI,  organizarea şi implicarea activă a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale în activităţile didactice şi ocupaţionale în CREI, a oferit metode de lucru efective, care vor ajuta copiilor să se încadreze mai eficient în procesul educaţional.
Incluziunea şcolară în instituţiile de învăţământ din raionul Dubăsari preia din ce în ce mai mult o amploare de calitate acolo unde profesorul de la clasă îşi îndeplineşte misiunea sa de pedagog cu o mare responsabilitate şi dragoste faţă de copii. Ne bucurăm că fiecare elev are posibilitatea de a creşte, de a se dezvolta şi de a se simţi apreciat şi important mergând la şcoală.

                                                                                          Irina POTOROCA, pedagog învăţământ preuniversitar SAP

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Incluziunea- vector educaţional modern - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta