Harta site-ului
Ajutor
Începând cu 6 decembrie starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile
Începând cu 6 decembrie starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile

Începând cu 6 decembrie 2022, starea de urgență în Republica Moldova se prelungește cu încă 60 de zile. O Hotărâre în acest sens a fost aprobată, ieri 30 noiembrie de către Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.
Necesitatea prelungirii stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului. 
Astfel, CSE prin Dispoziția nr. 49 a aprobat Raportul privind necesitatea prelungirii stării de urgență cu propunerea de a remite Parlamentului solicitarea de a prelungi starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova.
Raportul dat a fost prezentat Guvernului spre examinare, în conformitate cu prevederile art. 15 și art.18 alin.(2) din Legea nr. 212/2004 privind declararea stării de urgență, de asediu și de război, cu propunerea de a înainta Parlamentului solicitarea de a prelungi pentru o perioadă de 60 zile, începând cu 6 decembrie 2022, starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, declarată prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022 și prelungită prin Hotărârea Parlamentului nr. 105/2022, Hotărârea Parlamentului nr. 163/2022, Hotărârea Parlamentului nr. 245/2022 și Hotărârea Parlamentului nr. 278/2022. Totodată, conform Dispoziției emise de CSE a RM, Ministerul Afacerilor Interne va pregăti și va prezenta Guvernului spre examinare proiectul Hotărârii Guvernului cu privire la înaintarea, către Parlamentul Republicii Moldova, a propunerii privind prelungirea stării de urgență, precum și proiectul Hotărârii Parlamentului privind prelungirea stării de urgență.
Astfel, autoritățile Republicii Moldova vor avea posibilitate de a interveni prompt, în caz de necesitate, pentru luarea unor decizii suplimentare celor prevăzute de cadrul juridic existent în vederea asigurării securității energetice, gestionării fluxului de refugiați și prevenirii riscurilor pentru securitatea și ordinea publică.
Dispoziția integral poate fi vizualizată: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitia_cse_nr.49_din_30.11.2022.pdf
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Începând cu 6 decembrie starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta