Harta site-ului
Ajutor
Încă un monument religios ridicat la Molovata
Încă un monument religios ridicat la Molovata

Trei familii din satul Molovata au dat dovadă de credinţă şi mărinimie prin construirea unei cruci, fiind un act de binefacere pentru toţi locuitorii satului. Cu ajutorul altor săteni au reuşit să finiseze acest atribut bisericesc, fiind instalat pe marginea rîului Nistru, un loc cu o privelişte deosebită.
Aceste persoane demne de respect sunt Vasile Sîrbu, Andrei Izman şi Victor Borş cu care se mîndreşte întreg satul.
Vasile Sîrbu susţine că :”Cu ajutorul lui Dumnezeu visul nostru a fost realizat. Aducem sincere mulţumiri persoanelor care s-au implicat la crearea acestui monument.”
Monumentrul religios a fost sfinţit la data de 6 mai curent, în ziua Pomenirii şi prăznuirii Sfintului Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţe.
Acest eveniment, care cu siguranţă va rămîne în istoria satului a adunat o mare parte a sătenilor, fiind onoraţi cu prezenţa preşedintelui raionului Dubăsari Grigore Policinschi şi primarul satului Molovata Bejenari Serafim.
Prin slujba de sfinţire, Preotul Andrei a urat sănătate pentru contribuţia spirituală şi materială a creştinilor care au ajutat să se înfăptuiască această lucrare a crucii, şi speră că creştinii din satul Molovata şi cei care au venit în ospeţie, să se închine la această cruce şi să se roage de miluire şi mîntuire.
Evenimentul dat este important nu doar pentru satul Molovata, dar şi pentru întreg raionul Dubăsari. Astfel prin mesajul său, Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi a adus mulţumiri locuitorilor din Molovata, care prin bunătatea sufletească au contribuit la promovarea imaginii raionului Dubăsari.
Primarul satului Molovata, mîndru de locuitorii satului său a menţionat că: ”acţiunea de binefacere este o dovadă că credinţa în satul Molovata nu dispare, ci se întăreşte din an în an”.
                                                                                                                                      Nadejda Ilievici, corespondent

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Încă un monument religios ridicat la Molovata - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta