Harta site-ului
Ajutor
Încă un beneficiu social pentru cetăţeni din partea conducerii raionului
Încă un beneficiu social pentru cetăţeni din partea conducerii raionului

Grija faţă de pacient şi confortul acestuia sunt extrem de importante pentru medicii din cadrul ÎM „Centrul Stomatologic Dubăsari”, inclusiv fiind pus accentul pe educarea pacienţilor în prevenirea şi tratarea tuturor afecţiunilor stomatologice.
Locuitorii din raionul Dubăsari deja pot beneficia de noi servicii medicale stomatologice de calitate superioară datorită noului aparat de imagistică dentară, achiziţionat recent de către ÎM „Centrul Stomatologic Dubăsari”.
Astfel, joi 17 noiembrie curent, cu prezenţa viceministrului sănătăţii dna Aliona SERBULENCO, vicepreşedintelui raionului pe probleme sociale dna Maria JIMBEI, conducători şi funcţionari publici din cadrul Consiliului raional, consilieri raionali, colectivele medicale ale Centrului de sănătate Coşniţa şi Centrului Stomatologic, a avut loc deschiderea oficială a cabinetului de imagistică dentară, amplasat în satul Coşniţa.
Sistemul X-ray intraoral al companiei Kawo Dental, utilizează doze foarte reduse de radiaţii. De asemenea, fiecare expunere este însoţită de protecţia pacientului cu şorţuri de plumb, care evită trecerea radiaţiilor spre corpul pacientului.
Serviciile oferite de ÎM “Centrul Stomatologic” acoperă toate tipurile de intervenţii din medicina dentară. Administratorul Centrului Stomatologic dl Sergiu ŢANGA ne-a menţionat că „Serviciile noastre oferă viziografie intraorală, digitală, de înaltă performanţă. O investigaţie efectuată cu noul aparat va costa 20 de lei. Cu toate acestea, există trei tipuri de categorii de cetăţeni care pot beneficia de o investigaţie gratis, precum: copiii cu vîrsta de pînă la 18 ani, toate categoriile de invalizi, veteranii războiului din 1941 – 1945 şi conflictul armat din 1992.”
Locuitorii raionului Dubăsari se pot adresa pentru consultaţii la Centrul Stomatologic, amplasat la etajul 2 al Centrului de sănătate din satul Coşniţa, începînd cu orele 8:00 pînă la 12:00.
Costul aparatului radiologic este de 150 mii lei, iar achiziţionarea acestuia a fost posibilă datorită susţinerii şi alocării sumei necesare de către Consiliul raional Dubăsari. Respectiv, a fost reparată şi sala în care este amplasat aparatul dentar, fiind cheltuiţi 29 mii lei din sursele Centrului Stomatologic.
 
Ecaterina RACOVEŢ,
Şef Secţie

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Încă un beneficiu social pentru cetăţeni din partea conducerii raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta