Harta site-ului
Ajutor
In vizita la IP IARD
In vizita la IP IARD

  Pe data de 03.10.2014, în incinta IP “Incubatorul de Afaceri Raionul Dubăsari” s-a petrecut Ziua Ușilor Deschise. Evenimentul dat s-a înscris în seria activităţilor de promovare a antreprenoriatului, organizate la nivel local si naţional, aliniate campaniei coordonate de Comisia Europeană „Săptămîna Europeană a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii” (29.09.2014 – 03.10.2014). Scopul evenimentului a fost informarea IMM-urilor privind măsurile de sprijin oferite de UE şi autorităţile locale, regionale şi naţionale, precum şi recunoaşterea  contribuţiei antreprenorilor la creşterea gradului de bunăstare, la crearea de locuri de muncă, la ameliorarea competitivităţii şi dezvoltarea inovării.

 Îmbucurător este faptul că tinerii din raionul Dubăsari nu rămîn indiferenți față de soarta localității lor. Astfel, absolvenții liceului teoretic “Ion Creangă” din s.Coșnița, în calitate de viitori potențiali antreprenori, au vizitat incubatorul pentru a se familiariza cu activitatea instituției. Întilnirea s-a petrecut într-o atmosferă caldă, discuțiile axîndu-se pe informații despre oportunitatea tinerilor de a-și deschide o afacere, pașii necesari pentru început, regulile generale ale business-ului.

      Totodată, în cadrul conversației a fost inițiat un mic brainstorming, liceenii fiind rugați să identifice ce idei de afaceri ar fi viabile pentru raionul Dubăsari, și totodată pentru incubatorul de afaceri. Astfel, au fost nominalizate: deschiderea unei cantine, a unui salon de masaj și proceduri cosmetice, deschiderea unui salon de frumusețe, atelier de reparații a tehnicii și reparații GSM, servicii foto/video, atelier de închiriere a vestimentației de sărbători, etc. Aducem sincere mulțumiri tinerilor pentru discuțiile constructive purtate, dorindu-le rezultate pozitive în viitor.

     În contextul celor expuse mai sus, pentru cei ce doresc să-și deschidă o afacere, dar încă nu au identificat domeniul dorit, Vă propunem să Vă inspirați din ideile generate de tinerii din raion. Vă așteptăm cu drag în incinta IP IARD, dispuși să Vă oferim informațiile necesare pentru un start de succes a afacerii DVS.

 

              Eugenia Nirca, administrator  IP “IARD”        

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

In vizita la IP IARD - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta