Harta site-ului
Ajutor
În căutarea cărţii, în căutarea noului...
În căutarea cărţii, în căutarea noului...

Conform planului de activitate al CR şi cel al DÎTS, la data de 17 martie  a.c. în L.T. „Vlad Ioviţă”, Cocieri s-a desfăşurat un seminar teoretico – practic cu participareaprofesorilor de Literatură universală. Tema seminarului: „Modalităţi de dezvoltarea a competenţelor de comunicare prin ora de lectură” în concordanţă cu  motto-ul propus: „Cartea este o comoară fără de preţ în care se adună cele mai frumoase gânduri, pentru ca alţii să le poată folosi în voie”, care pe parcurs s-a dovedit a fi util şi aplicabil. La seminar au fost prezenţi şase profesori de literatură universală din şapte licee. Profesorii au beneficiat de a asista la două  ore publice propuse de către profesoarele Sâtnic Olga şi Roşca Tatiana cu temele: 1. „ Atelier de lectură. Pezia simbolistă” în clasa a X-a şi 2. „Reflectarea temei Condiţia umană în poezia «Cântec despre mine» de Walt Whitman” în clasa a XII-a.

În cadrul seminarului profesorii au participat la un atelier de lucru (lectură) cu tema: „ÎN   CĂUTAREA CĂRŢII / CĂRŢILOR PE CARE NU LE-AI CITIT”

Reflecţiile  asupra orelor publice au demonstrat continuitate şi atitudine perofesionistă. În urma analizei orelor publice s-a constatat că ambele ore au fost apreciate cu înaltul calificativ de “foarte bine”.

Lucrul în atelier a convins profesorii că lecturile sunt foarte utile şi în faţa elevilor trebuie să vii cu o carte bună, înţeleasă de elevi şi să răspundă la interesele şi aşteptările elevilor.

 

V. Tolstenco,  Inspector şcolar, DÎTS.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

În căutarea cărţii, în căutarea noului... - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta