Harta site-ului
Ajutor
În atenţia managerilor instituţiilor preuniversitare şi preşcolare din r. Dubăsari
În atenţia managerilor instituţiilor preuniversitare şi preşcolare din r. Dubăsari

    Prin prezenta, DÎTS Dubăsari atenţionează administraţiile instituţiilor de învăţămînt din raion că, în corespundere cu avizul Serviciului Meteorologic de Stat al Republicii Moldova, datorită intensificării activităţii ciclonice în apropierea teritoriului ţării, în intervalul 20-26 ianuarie  se prevăd condiţii climaterice complicate.
1. Temporar vor cădea precipitaţii mixte sub formă de lapoviţă care vor condiţiona formarea poleiului şi ciuturei.
2. Vîntul temporar va prezenta intensificări pînă la  25 m/s.
3. Temperaturi scăzute.

    DÎTS Dubăsari solicită administraţiilor instituţiilor de învăţămînt în limitele competenţei întreprinderea urgentă a măsurilor necesare de asigurare a  bunei funcţionări a instituţiilor din subordine, un control permanent al situaţiei din teritoriu, respectînd zilnic regimul termic.

    Concomitent, solicităm asigurarea  de către managerii instituţiilor de învăţămînt supravegherea eficientă a copiilor care vor fi informaţi despre comportamentul lor în diferite situaţii excepţionale (în agendele elevilor  vor fi prentîmpinaţi părinţii privind încălţămintea şi vestimentaţia caldă a copiilor, neapărat  copiii  să poarte căciuli, mănuşi, haine groase etc. şi  însoţirea copiilor  de către un matur în drum spre  instituţii şi la întoarcerea acasă). În timpul pauzelor elevii se vor afla sub un control strict al profesorilor, sora medicală din instituţiile de învăţămînt va monitoriza zilnic starea sănătăţii copiilor. La necesitate, se vor întreprinde acţiuni urgente de protecţie a vieţii copiilor  şi adulţilor, a bunurilor materiale, se vor face rezerve de apă şi alimente.

    Administraţia instituţiilor de învăţămînt va lua atitudine faţă de fiecare caz, va face analiza cazului, va informa în regim de urgenţă DÎTS Dubăsari.

DÎTS Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

În atenţia managerilor instituţiilor preuniversitare şi preşcolare din r. Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta