Harta site-ului
Ajutor
În ajutorul agricultorilor din raion
În ajutorul agricultorilor din raion

      Pe data de 7 aprilie 2011, în incinta Consiliului raional Dubăsari, de către Direcţia agricultură şi cadastru a fost organizat un seminar informativ cu participarea producătorilor agricoli din raion, şefului filialei Cocieri a BC”MoldovaAgroindbank”SA, reprezentantului Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură, responsabile de acordarea subvenţiilor în agricultură, la care au fost puse în discuţie diferite aspecte ale activităţii din sectorul agrar al raionului, dintre care: 

- Condiţiile ce trebuiesc întrunite pentru a obţine o creditare a afacerii, cît şi beneficiile şi riscurile creditării.

    Pentru informaţii detaliate accesaţi linkurile de mai jos:

    Autocredit

    Credite imobiliare

    Credit multiopţional

    Credite pentru procurarea şi consolidarea terenurilor agricole

    Credite pentru completarea capitalului circulant, acordate producătorilor agricoli

- Măsurile preconizate în domeniul subvenţionării sectorului agrar în anul 2011. S-a menţionat că se vor păstra aceleaşi măsuri cum a fost şi în anul precedent. Suma totală prevăzută a Fondului de subvenţionare a producătorilor agricoli din Republica Moldova în anul 2011 va fi de 250 mln. lei, însă pe parcursul anului se prevăd rectificări, în sensul majorării acesteia. Referitor la datoriile acumulate pentru anul 2010, s-a comunicat că suma de aproximativ 3 mln. lei, destinată producătorilor agricoli din raionul Dubăsari, dosarele cărora au fost înregistrate, va fi achitată cel tîrziu în I decadă a lunii mai curent. 

- Utilizarea conform destinaţiei a produselor de uz fitosanitar (PUF) şi fertilizanţilor, pentru a putea beneficia de subvenţionarea acestor lucrări. Totodată, producătorilor agricoli le-a fost remisă lista PUF şi fertilizanţi, la care s-a suspendat omologarea în Republica Moldova şi sînt radiate din Registrul de Stat. 

- A fost definitivată structura preconizată a semănăturilor de primăvară în anul 2011. 

Aducem mulţumiri celor care au găsit de cuviinţă să răspundă la apelul nostrum şi au fost prezenţi la această întrunire. Sperăm că în viitor numărul celor cointeresaţi în a-şi lărgi cunoştinţele în această sferă va creşte.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

În ajutorul agricultorilor din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta