Harta site-ului
Ajutor
Împuternicirea tinerilor pentru cetăţenie activă în Moldova, discutată de Preşedintele Grigore POLICINSCHI cu Tatiana ECHIM
Împuternicirea tinerilor pentru cetăţenie activă în Moldova, discutată de Preşedintele Grigore POLICINSCHI cu Tatiana ECHIM

La data de 8 iulie curent, Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore POLICINSCHI, a primit în vizită de lucru pe doamna Tatiana ECHIM, Manager de proiecte şi PR Hilfswerk Austria în Republica Moldova, însoţită de către Administratorul Centrului de Odihnă pentru Copii şi Tineret Prietenia, dna Nina TORPAN. Dumneaei se află în teritoriul raionului în cadrul organizării în perioada 05-09 iulie 2019, în incinta Centrului de odihnă pentru copii şi tineret Prietenia c. Coşniţa, a Şcolii de vară de liderism destinată tinerelor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani din localitățile țintă a proiectului ProDEM2. După cum a menţionat doamna Tatiana, această activitate este susținută de Agenția de Dezvoltare Austriacă (ADA), cu fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei prin fondurile IFA (Institutul pentru Relații Externe).
Astfel, în cadrul vizitei au fost discutate mai multe aspecte ce ţin de trezirea interesului tinerilor din societate pentru o implicare mai activă în schimbarea socială pozitivă în Republica Moldova, au fost analizate motivele cele mai importante legate de percepţiile tinerilor, potenţialul tinerilor ca agenţi ai schimbării.
La fel dumnealor au discutat despre resursele necesare în cadrul unui program care urmărește creșterea participării tinerilor, care ar avea în vedere atât schimbarea culturii politice a acestora, cât și influențarea mecanismelor sociale care să permită tinerilor să își atingă potențialul de agenți ai schimbării.
Preşedintele Grigore POLICINSCHI a subliniat că, raionul Dubăsari este unul din cele mai active raioane din Republica Moldova la capitolul tineret şi implicarea tinerilor în activităţile sociale.
La finele întrevederii, doamna ECHIM a rămas mulţumită de discuţia dată şi a transmis cele mai înalte aprecieri de găzduirea excelentă în condiţii formidabile în incinta COCT Prietenia a participanţilor şi formatorilor în cadrul Şcolii de vară.
 
Tatiana GHERB,
Specialist principal, relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Împuternicirea tinerilor pentru cetăţenie activă în Moldova, discutată de Preşedintele Grigore POLICINSCHI cu Tatiana ECHIM - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta