Harta site-ului
Ajutor
Implimentarea noului Serviciu Social de sprijin pentru familiile cu copii în r-nl Dubăsari
Implimentarea noului Serviciu Social de sprijin pentru familiile cu copii în r-nl Dubăsari

În perioada 17 – 18 decembrie curent, în incinta Consiliului raional , sala mare de ședinți, ora 9:00 a avut loc seminarul de instruire cu tematica ,,Regulamentul – Cadru cu privire la organizarea și funcționarea Serviciului Social de sprijin pentru familiile cu copii". În legătură cu implimentarea noului serviciu social în r-nl Dubăsari, care urmează de a fi prestat de către Direcția asistență socială începînd cu anul 2014.

La eveniment au participat Dl. Virgiliu Hangan, reprezentant al Asociației Obștească ,, Parteneriate pentru fiecare copil",  specialiștii Direcției asistență socială cît și asistenții sociali comunitari.

 Seminarul a inclus în ordinea de zi următoarele subiecte:

1.Sistemul integrat de servicii sociale.

2.Mecanisme de sprijin existente la nivel comunitar și raional

3.Regulamentul Serviciului Sprijin Familial

Urmează ca autoritățile administrației publice de nivelul al doilea să aprobe regulamentul direcției cu privire le organizarea și funcționarea Serviciului Social. Cheltuielele ce țin de organizare și funcționarea serviciului se vor efectua în limitele alocațiilor prevăzute anual în buget, precum și din donații, granturi și alte surse, conform legislației. Acest serviciu se prestează la nivel local în baza regulamentului și a standartelor minime de calitate.

Priconizarea implimentării Serviciului de sprijin familiilor cu copii care este orientat spre familiile cu copii, pentru a preveni și a depăși situațiile de risc în vederea asigurării creșterii și educației copilului în mediul familial.

Scopul serviciului constă în susținerea dezvoltării capacităților familiei în creșterea și educarea copilului, prin consolidarea factorilor protector din interiorul familiei, fapt care este o prevenire a instituționalizării copiilor.


Specialist principal în problemele familiilor cu copii în situații de risc

Olga Vascan


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Implimentarea noului Serviciu Social de sprijin pentru familiile cu copii în r-nl Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta