Harta site-ului
Ajutor
Implementarea reformei structurale în educaţie în teritoriul raionului Dubăsari
Implementarea reformei structurale în educaţie în teritoriul raionului Dubăsari

    La data de 26 octombrie 2012  avut loc şedinţa Comitetului de coordonare şi monitorizare a implementării reformei structurale în educaţie. Au fost prezenţi cei 11 membri ai Comitetului raional, 5 primari şi 8 ingineri cadastrali. La ordinea de zi a fost discutarea întrebării referitor la aplicarea particularităţilor de implementare a reformei structurale în educaţie, raportor fiind dna Braducean L., şef DÎTS.

    Şedinţa a fost deschisă de către dl Policinschi Gr., preşedintele raionului, care a dat citire Dispoziţiei  nr. 158/1-n  din 17 august 2012 „Cu privire la implementarea reformei structurale în educaţie în teritoriul r. Dubăsari”. S-a menţionat că sunt diverse opinii la această întrebare, dar trebuie găsită o soluţie viabilă. Situaţia este că cu paşi mici, dar reforma dată trebuie implementată.

    Braducean Larisa, şef DÎTS a prezentat conţinutul reformei structurale în educaţie care presupune trei paşi şi anume stabilirea reţelei de instituţii, transmiterea instituţiilor de către Administraţia publică locală de nivelul unu şi primirea acestor instituţii de către administraţia publică locală de nivelul doi şi modificarea statutului juridic al instituţiilor de învăţămînt preuniversitar. Acţiunile ce ţin de transmiterea instituţiilor urmează a fi: elaborarea Dispoziţiei primarilor cu privire la aprobarea comisiei de inventariere, să se evalueze dacă instituţiile sunt înregistrate la Oficiul cadastral şi la nivel de consiliul local să se ia decizii de transmitere a instituţiei de către APL.

DÎTS Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Implementarea reformei structurale în educaţie în teritoriul raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta