Harta site-ului
Ajutor
Implementarea Proiectului de reabilitare a Sistemului centralizat de irigare Coşniţa parcurge în ritm normal
Implementarea Proiectului de reabilitare a Sistemului centralizat de irigare Coşniţa parcurge în ritm normal

La solicitările participanţilor la şedinţa din 10 decembrie curent, cu privire la reabilitarea SCI Coşniţa, pe data de 17 decembrie a fost organizată o şedinţă lărgită a persoanelor cointeresate cu factorii implicaţi nemijlocit în implementarea proiectului dat, adică: Asociaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI) Coşniţa; primarii din Coşniţa şi Pîrîta; Comisiile raională şi locală Coşniţa pentru recepţionarea petiţiilor; agenţi economici; compania “Hidroconstrucţia” – contractant al lucrărilor; compania “EGIS ingineering” – responsabil tehnic de supraveghere a lucrărilor; compania “TCD” – consultant PAR (Plan de Acţiuni pentru Relocare) – responsabil pentru comunicarea cu scopul îndestulării petiţiilor persoanelor afectate în urma efectuării lucrărilor.
  Participanţii la şedinţă au discutat următoarele probleme: 
-    etapa la care se află lucrările;
-    încadrarea în termenele stabilite pentru efectuarea lucrărilor;
-    redarea stării iniţiale terenurilor pe care s-au efectuat lucrările;
-    compensarea pentru persoanele care au fost afectate de către lucrări.
  Compania constructoare a relatat despre etapa la care se află lucrările, a dat asigurări că termenele stabilite vor fi respectate în întregime şi la 25 iulie 2015 Sistemul centralizat de irigare Coşniţa va fi dat în exploatare. Însă pînă atunci, posesorii terenurilor din aria acestuia, în majoritate, nu vor putea beneficia de apă pentru irigare. Astfel aceştia se vor orienta spre cultivarea culturilor agricole care nu necesită cantitate sporită de umiditate, pentru a evita pierderile majore pe perioada anului următor, 2015. 
  Compania-supraveghetor a lucrărilor a asigurat că calitatea acestora se respectă şi se va respecta pînă la finalizarea lucrărilor.
  Pe perioada sărbătorilor de iarnă lucrările vor continua în ritm normal, cu excepţia cîtorva zile de sărbătoare, pentru a asigura respectarea graficelor stabilite. 
  Începînd cu luna februarie a anului viitor şi pînă la finalizarea lucrărilor, se vor petrece întruniri lunare pentru informarea privind mersul lucrărilor, la data corespunzătoare.

Valeriu Popuşoi,
Direcţia agricultură şi cadastru,
secretarul Comisiei raionale

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Implementarea Proiectului de reabilitare a Sistemului centralizat de irigare Coşniţa parcurge în ritm normal - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta