Harta site-ului
Ajutor
Implementarea proiectelor ECOVERDE în raionul Dubăsari
Implementarea proiectelor ECOVERDE în raionul Dubăsari

Astăzi, Preşedintele raionului Grigore POLICINSCHI a avut o întîlnire cu Prim-vicepreşedintele consiliului directorilor al companiei Mentor Group Energy, dnul Stanislav Gropa, privind implementarea proiectului energoagricol ce va fi implementat în zonele rurale din Moldova de către compania "MGH Energy", care face parte din consorţiul "Mentor Group Holdings", cu suportul financiar al Fondului de Dezvoltare și Investiții Europene pentru Moldova (EDIFM).

EDFIM a aprobat fondurile pentru proiectele ECOVERDE de la Edineț, Criuleni, Ștefan Vodă și Căușeni. Astfel până în 2012 în aceste localităţi, precum şi în altele din țară urmează să fie construite uzine care vor prelucra deșeurile și vor produce energie electrică. Fiecare uzina ECOVERDE va fi construită  respectând strict regulamentul UE și bazat de asemenea pe cerințele locale ale Ministerului Mediului al Republicii Moldova. Conceptul este similar celui care este implementat în Europa de Vest în țări precum Italia sau Germania.

Aceasta s-ar putea dovedi o soluție eficientă și non-poluantă de tratare a deșeurilor din țara noastră, eliminând nevoia gropilor de gunoi care este principala cauză a poluării mediului înconjurător.

Proiectele ECOVERDE oferă deasemenea o soluție de colectare a deșeurilor cu ajutorul camionelor de ultimă tehnologie, adaptate pentru Republica Moldova, care vor colecta deșeurile în mod ecologic din recipiente noi care vor fi localizate în fiecare oraș.

Agricultorii, au și ei de beneficiat de pe urma acestor proiecte în contextul în care pot folosi compost ecologic care va fi produs de uzină pentru a-și spori roada culturilor, lucru pe care colegii lor din UE îl fac de peste 30 de ani.

ECOVERDE este un program unic, care oferă o soluţie completă la cheie pentru problemele de gestionare a deşeurilor în ţările Est-Europene. Soluţia combină implementarea proiectului întregului sistem a deşeurilor, inclusiv sprijin de până la 100% de finanţare, împreună cu programe educaţionale pentru cetăţeni.

Programul permite o implementare fezabilă a sistemului de management a deşeurilor, fără utilizarea a orice buget de stat, oferind servicii de înaltă calitate, la fel cum e în cadrul UE, în timp ce taxele pentru deşeuri scad pentru cetăţeni.

ECOVERDE este un program naţional cu planuri de implementare regionale.


Ec. Racoveţ
şef Serviciu relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Implementarea proiectelor ECOVERDE în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta