Harta site-ului
Ajutor
Implementarea disciplinei Tractorul în programul instituțiilor școlare
Implementarea disciplinei Tractorul în programul instituțiilor școlare

Peste agricultura noastră urmează să se abată, în viitorul apropiat, o nouă problemă, cu care sectorul nu este obişnuit să se confrunte: absenţa personalului calificat în muncile agricole
Asupra acestei probleme a atras atenţia, la data de 23 Martie curent, Președintele raionului Grigore POLICINSCHI, în cadrul ședinței organizate cu colaboratorii Direcției învățămînt general Dubăsari, Direcției economie, buget și finanțe și a conducerii Școlii Auto Doroțcaia.
În urma vizitelor în teritoriu a Președintelui  cu agenții economici, care investec în domeniul agriculturii, la indicațiile și interesul necesar de a promova studierea tehnicii agricole, a tractorului în instituțiile noastre, subiect menționat și de către consilierii raionali, Președintele raionului, consideră că o soluţie la această problemă ar fi, realizarea unui plan de şcolarizare la disciplina Educația tehnologică. "Noi astăzi nu avem nici o localitate, unde să fie predat și dus până la bun sfârșit procesul de școlarizare la disciplina Tractorul. Dacă mai pierdem și ultimele cadre care mai lucrează ca tractoriști, nepregătind alte cadre de înlocuire, atunci restabilirea meseriei date ne va costa mai mult decât dispariția meseriei date. În domeniul agricol avem nevoie de instruire şi de investiţii în educaţia de profil. Vom resimţi, pe viitor, lipsa forţei de muncă calificate în sectorul agricol, pentru că tineretul actual nu mai este interesat de agricultură. Vă spun sincer, începem să ducem lipsă de tractorişti!", a declarat dumnealui. 
Astfel, au fost discutate mai multe subiecte ce țin de procesul de realizare a inițiativei date a Președintelui, cât și a cadrelor și utilajelor  necesare. "Personalul calificat, în mare majoritare, care lucrează acum în gospodăriile țărănești, urmează să se pensioneze şi va trebui să ne reprofilăm pe tineri" a subliniat Valeriu Lupașco, șef Școala Auto Doroțcaia.
Propunerile parvenite au fost cerute să fie luate sub control, urmând să fie organizată o nouă întâlnire, pentru a discuta detaliile în ce privește realizarea modulului de predare a disciplinei Tractorul în instituțiile de învățământ din teritoriul raionului Dubăsari.
 
Tatiana GHERB,
 administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Implementarea disciplinei Tractorul în programul instituțiilor școlare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta