Harta site-ului
Ajutor
Ieri o palmă simplă de pământ – azi teren de joacă pentru copii
Ieri o palmă simplă de pământ – azi teren de joacă pentru copii

Locuitorii din satul Doroțcaia, sunt cei care demonstrează că prin dorință și implicare pot contribui la promovarea și redarea aspectuoasă a imaginii localității. De 3 ani de zile, 4 familii din sat și-au propus să amenajeze un mini-parc de joacă pentru copii. Astfel, familiile Bacioi Mihai și Mariana, Diordiev Anatol și Elena, Zubca Ion și Ludmila și Gavrilov Dumitru și Mariana au pus în practică această idee acum în anul 2017.
,,Demult ne dorim să creăm un spațiu de joacă pentru cei 9 copii pe care îi avem aici în mahala, dar din cauza că erau mici și necesitau o atenție sporită, a rămas idea noastră undeva depozitată, iar anul acesta ne-am unit noi vecinii și am pornit lucrările” ne-a comunicat dna Elena Diordiev.
Pentru a pune în lucru amenajarea terenului dat, vecinii au mers la administrația publică locală pentru a solicita acordul de a face mini-parcul.
Totodată, dna Mariana Bacioi, care a făcut ca un perete simplu să capete culoare de poveste, prin pictura realizată chiar de dumneaei, ne-a vorbit despre faptul că ,,acest părculeț al nostru va uni copiii noștri, aici se vor întâlni nu numai pentru a se juca dar și pentru a comunica”. Totodată, despre necesitatea creării unei astfel de zone de joacă, dl Anatol ne spune că ,,deoarece suntem la traseu și în permanență circulă mașini, ne-am dorit să creăm un mediu cât de cât sigur pentru copiii noștri, care sunt energici și iubesc activitățile distractive, de asta am hotărât din cauciucurile pe care le aveam prin gospodării să simulăm acel gărducean și ursuleț”.
De asemenea, copiilor le-a fost construit și un leagăn, din propriile materiale pe care le au în ogradă. Totodată, vecinii afirmă că ,,am suportat și niște cheltuieli pentru procurarea vopselei, dar acestea nu înseamnă nimic pe lângă fericirea și sclipitul din ochișorii micuților noștri. Ne mândrim că am reușit să schimbăm aspectul sumbru al locului dat. Pe viitor vom contribui și în continuare pentru a dezvolta acest locușor”.
Fiind într-o vizită de lucru în satul Doroțcaia, dl Președinte Grigore Policinschi, însoțit de primarul de Doroțcaia dl Valeriu Berzan și vice-primarul localității dl Boris Ctitor, nu a putut să nu aprecieze această inițiativă frumoasă a vecinilor. Dumnealui le-a mulțumit acestor 4 familii pentru contribuția pe care au adus-o față de localitate, dorindu-le mult succes în continuare și realizări frumoase.
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ieri o palmă simplă de pământ – azi teren de joacă pentru copii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta