Harta site-ului
Ajutor
Hramul localităţii Corjova
Hramul localităţii Corjova

    Hramul localității este o sărbătoare cu tradiție veche în spațiul nostru cultural, care din an în an se serbează cu mult fast în tot mai multe sate și orașe ale țării.
    Pe data de 28 august, au sărbătorit Hramul satului şi locuitorii satului Corjova.
    Sărbătorea a fost organizată în incinta gimnaziului s.Corjova, evenimentul a început cu o serie de măsuri sportive organizate de către dl Vasile Nagalisov, directorul Şcolii Sportive Raionale pentru Juniori şi Tineret, la care au participat copii şi adolescenţi din localitate, cei mai buni în final fiind menţionaţi cu premii băneşti.
     La eveniment au participat, Şef Direcţie cultură şi turism dna Valentina Semionov, primar de Oxentea dl Valeriu Rusu, consilier raional dl Vasile Bătrîncea.
    Un loc aparte în programul culturii l-a avut orchestra raională „Gheorghe Murga”, care a fost cea mai mare surpriză pentru săteni. Cu un buchet de melodii a înflorit programa şi interpreta din Cocieri, Anastasia Gatman. Spectatorii la rîndul lor nu s-au plictisit, au fost foarte activi pe parcursul întregului program artistic. Într-adevăr, oamenii foarte rar au parte de asemenea manifestaţii culturale chiar şi cînd este vorba de sărbătoare, mai ales cu ocazia hramului satului.
    Primarul satului Corjova, dl Sergiu Oprea, a felicitat, la rîndul său, consătenii cu ocazia acestui eveniment şi i-a îndemnat să pună umăr la umăr, ca satul Corjova să se dezvolte, să devină mai performant şi mai bun, spunînd că are nevoie de susţinerea sătenilor. La fel, d-lui a mulţumit dlui preşedinte Grigori Policinschi pentru susţinere şi Direcţia cultură şi turism pentru ajutorul acordat.
    Prezenţa orchestrei de muzică populară la Hramul satului a fost un eveniment important pentru corjoveni, pentru că de 23 de ani nu s-a auzit să cînte muzică populară la această sărbătoare. “Mai sunt şi la Corjova moldoveni”, a menţionat dl primar. 
      După finisarea concertului, sătenii au fost invitați la Hora satului care a fost încinsă de către cîntecele invitaţilor speciali la sărbătoare, formaţia “Timpul” din satul Holercani. Distracţia şi voia buna a continuat pînă tîrziu.
                                
                                                                             Elena Gheorghiţa, corector

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Hramul localităţii Corjova - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta