Harta site-ului
Ajutor
Hram la noi în sat
Hram la noi în sat

O adevărată sărbătoare a fost organizată de Ziua satului la Molovata Nouă.
Expoziţii de artizanat, trînta pentru iepure şi cocoş, berbec, concert, concurs pentru cea mai bună expoziţie a copiilor cu lucrările lor personale, şi tradiţionala - Hora satului.
Au evoluat : colectivul folcloric cu titlul model din localitate „Sălcioara”, conducător artistic Andreev Raisa, un program muzical-literar a prezentat dna Avxentiev Zinaida ,profesoara de limbă şi literatură română cu elevii gimnaziului „Anatol Codru” din sat.
Invitaţii   şi oaspeţii noştri au fost Asociaţia Obştească „Flacăra Speranţei”, preşedinte dna Valentina Patraş în colaborare cu APL.
Concertul s-a desfăşurat cu genericul „Ne naştem din iubire şi trăim pentru a iubi”. Aici au evoluat: Maria Ţarnă, artistă emerită dle Eugenia Botnari şi Elena Rîbceac, artiste ale poporului. Cîntece de dor şi dragoste ne-au interpretat dna Amihalachioae Eleonora şi Sergiu Catarău.  Cu un recital de poezie a venit poetul Vasile Căpăţână.
Programul a fost moderat de Gutiera Prodan, redactor - şef programe matinale, Compania Teleradio –Moldova.
„Flacăra Speranţei” a făcut o donaţie extraordinară copiilor  de la grădiniţă: 16 costume confecţionate , pentru sărbătorile şi activităţile pe care le organizează pe parcursul anului. Chiar atunci în scenă au fost invitaţi copiii şi îmbrăcaţi în costume au ieşit în faţa publicului.
Am avut o seară de poveste. A fost distribuită în sală pentru spectatori revista „ViaţaTa”. Un set întreg de reviste a primit şi biblioteca publică din localitate.
Din suflet a mulţumit directoarea grădiniţei de copii, dna Nina Oprea pentru cadoul acordat copiilor.
Am fost onoraţi cu prezenţa şi asistenţa vicepreşedintelui raionului Dubăsari, dna Maria Jimbei, care de la numele CR, preşedintelui raionului a adus felicitări, urări de bine, sănătate şi belşug tuturor locuitorilor satului în legătură cu marcarea sărbătorii tradiţionale "Hramul Satului" şi la fel a adus mulţumiri Asociaţiei Obşteşti „Flacăra Speranţei ” pentru gestul oferit comunităţii Molovata Nouă.
Primarul de Molovata Nouă a mulţumit tuturor organizatorilor pentru organizarea Hramului Satului, în deosebi a mulţumit oaspeţilor, care ne-au prilejuit o  sărbătoare pe cinste.
La trînta  pentru berbec, cocoş şi iepure au cîştigat:
• berbecul Andrian Angheluţa
• cocoşul Cibotari Dumitru
• iepurele Oprea Ion
Un frumos program a fost prezentat de copiii de la grădiniţă, conduşi de dna Gazea în faţa Casei de Cultură au fost aplaudaţi de părinţi şi oaspeţi.
În holul Casei de Cultură a fost organizată expoziţia „Din zestrea neamului”, la care au participat şi copii cu lucrările lor personale.
APL a decernat premii pentru participare activă la organizarea expoziţiei „Lumea în ochii copiilor” la Hramul satului. Au primit diplome:Petru şi Versavia Socolovschi, Cristian şi Mihaela Oprea, Vîrlan Otilia. 

Valentina  Verlan, şefa bibliotecii publice
Molovata Nouă


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Hram la noi în sat - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta