Harta site-ului
Ajutor
„Hai, mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă şi nevinovată”
„Hai, mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă şi nevinovată”

Ziua Internaţională a Copilului, 1 Iunie, a intrat în istorie ca având începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor, iar în China în acea zi de 1 iunie s-a sărbătorit Festivalul Dragonului, sărbătoare străveche, ce marchează în China începutul verii, festival organizat de către consulul Chinei la San Frascisco, pentru copii chinezi orfani.

Nu se stie de ce a fost aleasa data de 1 iunie, se spune ca a fost o simpla coincidenta, dar de atunci ziua de 1 Iunie a ramas ca fiind considerata Ziua Internationala a Copiilor pe peste tot din lume. De fapt, nu chiar peste tot in lume, caci unele tari, sarbatoresc Ziua Copilului la alte date din an, astfel, in India se sarbatoreste pe 14 Noiembrie, in Japonia si Coreea de Sud, pe 5 Mai, in Hong Kong pe 4 aprilie, in Turcia pe 23 aprilie, in Mexic pe 30 aprilie,  in Indonezia pe 8 iunie, in Singapore pe 1 octombrie, iar in Congo pe 25 decembrie. O situatie chiar ciudata se intalneste in Germania, unde Ziua Copilui se sarbatoreste pe data de 1 iunie in jumatatea de Est, iar in partea de Vest ziua este sarbatorita pe 20 septembrie. UNICEF (Fondul Natiunilor Unite pentru Copii), infiintat in 1946, a stabilit o alta data pentru sarbatorirea Zilei Copilului: 20 noiembrie.

Ziua Copilului, aceasta zi de sărbătoare a celor mici este, de obicei, sărbatorită cu petreceri, diverse acţiuni dedicate copiilor, reuniuni în aer liber ale familiilor, programe TV cu emisiuni dedicate micuţilor.

În raionul Dubăsari, Ziua Internaţională a Copilului va fi sărbătorită în fiecare localitate, micuţii vor avea parte de concerte cu participarea ansamblurilor de amatori, desene pe asfalt,  dansuri, starturi vesele, concursuri de poezie, tombolă cu surprize.Evenimentul va fi organizat fie la Casa de Cultură sau în incinta Instituţiei de Învăţămînt preuniversitar din localitate.

Pentru toţi oamenii, chiar dacă au sau chiar dacă nu au copii:

Un secret: Copilul este bogăţia omului sărac.

 

Un sfat: Păstrează pentru totdeuna în suflet copilul din tine; astfel, nu va fi niciodată prea tîrziu să ai parte de o copilărie fericită.

 

Un alt sfat: Să nu uiţi niciodată de leapşă, de-a v-aţi ascunselea, şotronul  sau de omul negru, furatul de cireşi, de plăcinta dulce pregătită de bunica, jucatul cu „elastic”, adusul văcuţei de la cireadă, de genunchii mai mereu juliţşi de hainele murdare de la joacă… Să nu uiţi de tine…

 

La mulţi ani tuturor copiilor şi de asemenea tuturor părinţilor! Să vă bucuraţi de copii voştri frumoşşi sătoşi!

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

„Hai, mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă şi nevinovată” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta