Harta site-ului
Ajutor
Grigore Filipov președintele raionului Dubăsari la întrevedere cu președintele țării Igor Dodon
Grigore Filipov președintele raionului Dubăsari la întrevedere cu președintele țării Igor Dodon

Astăzi, 1 iunie, Președintele raionului Dubăsari  dl Grigore FILIPOV  a avut o întrevedere cu președintele țării dl Igor DODON.
În cadrul întrunirii, cei doi conducători au purtat discuții pe mai multe chestiuni legate de dezvoltarea social-economică a raionului Dubăsari, inclusiv despre reabilitarea drumurilor, renovarea unor obiecte de menire socială și instituții de învățământ. Totodată, a fost abordată și chestiunea legată de problemele din agricultură, domeniu care a fost grav afectat în urma instabilității atmosferice a vremii.
În mod special, președinții au purtat discuții vizavi de situația din satele Molovata Nouă, Vasilievca, Cocieri și Roghi, care sunt situate pe malul stâng al Nistrului și care practic, în urma instalării de către partea  transinstreană a posturilor vamale ilegale, s-au pomenit rupte de restul teritoriului Republicii Moldova, după ce administrația transnistreană a instituit și ulterior a prelungit până la 15 iunie regimul stării de urgență.
În urma situației create, locuitorii satelor respective sunt nevoiți să folosească bacul plutitor peste Nistru, întrucît drumul care unește aceste patru localități cu malul drept al Nistrului trece printr-un segment al teritoriului transnistrean și, la momentul dat, este blocat de către structurile transnistrene. Feribotul BAC Molovata nu face față fluxului de transport auto și în consecință, oamenii sunt nevoiți să stea în rând mai multe ore de la primele ore ale dimineții.
Președintele Republicii Moldova, dl Igor Dodon i-a comunicat dlui Filipov că intenționează să discute această situație cu conducerea Transnistriei, pentru a di identificate soluții pentru simplificarea circulației pasagerilor din satele raionului Dubăsari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Grigore Filipov președintele raionului Dubăsari la întrevedere cu președintele țării Igor Dodon - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta