Harta site-ului
Ajutor
Grănicerii marchează astăzi sărbătoarea profesională
Grănicerii marchează astăzi sărbătoarea profesională

Astăzi, grănicerii din Republica Moldova marchează sărbătoarea profesională. "Ziua Grănicerului" a fost instituită prin decret prezidenţial, în mai 1995.

Istoria înfiinţării trupelor de grăniceri a început pe 10 iunie 1992. În partea de vest, Moldova se învecinează cu România, iar la est - cu Ucraina. Lungimea totală a frontierelor constituie 1906 kilometri. În fiecare zi, paza frontierei de stat este asigurată de către 600 de grupuri mobile de grăniceri.

În noiembrie 2005, la cererea comună a preşedinţilor Moldovei şi Ucrainei şi-a început lucrările Misiunea Uniunii Europene de Asistenţă la frontiera moldo-ucraineană (EUBAM). Scopul misiunii este de a spori securitatea frontierei şi de a intensifica lupta împotriva traficului ilicit şi trecerii ilegale a graniţei.

În medie, pe parcursul anului, frontiera Republicii Moldova este traversată de aproximativ 13 milioane de oameni şi de două milioane de vehicule.

Cu acest prilej, le urăm cele mai calde şi sincere felicitări atît actualilor grăniceri, cît şi veteranilor, cărora le mulţumim  pentru devotamentul şi înaltul profesionalism manifestat pe parcursul acestor ani, întru asigurarea cu succes a principalei sarcini - paza şi securitatea frontierelor ţării noastre!!!

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Grănicerii marchează astăzi sărbătoarea profesională - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta