Harta site-ului
Ajutor
Gr.POLICINSCHI: „Standardele şi investiţiile europene se doresc şi în raionul Dubăsari”
Gr.POLICINSCHI: „Standardele şi investiţiile europene se doresc şi în raionul Dubăsari”

   În perioada 17-18 septembrie curent preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI, la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, dl Cristian Mihai ADOMNIŢEI, a participat la seminarul extern al Comisiei pentru politica de coeziune teritorială (dezvoltarea teritoriului) din cadrul Comitetului Regiunilor al Consiliului Europei „Interconectarea regiunilor Europei: perspectiva teritorială”.
     Această întrunire a fost organizată în oraşul Iaşi, România şi la lucrările ei au fost prezenţi membrii Comitetului Regiunilor din ţările Uniunii Europene, reprezentanţi ai autorităţilor administraţiilor publice locale de nivelul II din Republica Moldova, Ucraina şi România ce fac parte din Euroregiunile „Siret-Prut-Nistru” şi „Nistru”.
   Seminarul respectiv a urmărit dezbaterea modalităţilor de dezvoltare şi interconectare a regiunilor periferice cu restul regiunilor din Uniunea Europeană, rolul infrastructurii de transport ca mijloc de dezvoltare teritorială. De asemenea, s-a discutat importanţa grupurilor europene de coeziune teritorială, diferite instrumente financiare, ca şi importanţa ariilor funcţionale de planificarea a infrastructurii, cu referire la regiunile metropolitane şi strategiile macroregionale.
    În alocuţiunea sa din cadrul seminarului, preşedintele raionului, a menţionat despre dorinţa şi necesitatea standardelor şi investiţiilor europene şi în raionul Dubăsari, în special în domeniul ecologie, dezvoltarea economică, crearea locurilor de muncă în vederea îmbunătăţirii infrastructurii regionale.
    Participanţii la această reuniune a Comitetului Regiunilor au exprimat nivelul înalt de organizare a întrunirii, inclusiv importanţa schimbului de experienţă pentru atragerea fondurilor financiare europene.

 

Ana Berzan,

specialist superior în relaţii cu publicul

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Gr.POLICINSCHI: „Standardele şi investiţiile europene se doresc şi în raionul Dubăsari” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta