Harta site-ului
Ajutor
Glia străbună
Glia străbună

E luna martie prima zi calendaristică de primăvară.
 N-are importanță de e frig sau e cald, de  ninge sau plouă, e 1 martie deci suntem în prag de primăvară la un pas de mult-așteptata trezire a naturii.
După lungile luni de iarnă când covorul pufos de  nea acoperă glia străbună, pământul, odihnit, se trezește cu noi puteri, dornic, de a ne da totul de ce dispune și mult, depinde de mâinile trudite și muncitoare ale țăranului.
Anume în aceasta periodă sărbătorim cele mai frumoase sărbători moștenite de la străbuni.
Mărțișorul este legenda luptei  dintre bine și rău. Zâna primăvară biruind crivățul crund aduce noi speranțe trezind natura.
 La fel în luna martie sărbătorim Ziua internațională a femeii. Acestă zi este un prilej să aducem omagiu celei mai frumase și gingașe ființe, mamele, bunicile, consacrându-le versuri, cântece, romanțe. Sute de persoane cu renume se întrec creând  opere alese consacrate femeii, dar pentru orice mamă sănătatea și bunăstarea copiilor e pe prim plan. De aceea cadoul confecționat de odrasla iubită e mult mai prețios,e unic.
 Pentru toate mamele, bunicile, fiicele, surorile, iubitele, soțiile noastre dragi venim cu sincere urări de sănătate realizări, prosperitate. Fie ca zâmbetul de pe buzele Domniilor sale să nu dispară niciodată.
Să nu uităm de tradiția de 1 martie când necătând la timpul de afară gospodinele deschid ușile vraiște și pronunță ,,Mart în casă purice afară”, astfel aerul proaspăt și curat al primăverii pătrunde în orice colț al casei, aducând puritate și prospețime.
               Ludmila BOLGARI,
administrator s.Vasilievca

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Glia străbună - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta