Harta site-ului
Ajutor
Gimnaziul Molovata Nouă renovat datorită susținerii unei asociații obștești din Italia
Gimnaziul Molovata Nouă renovat datorită susținerii unei asociații obștești din Italia

Data de 1 septembrie, pentru comuna Molovata Nouă, Gimnaziul  ,,Anatol Codru” a fost o zi foarte importantă, când se pune startul noului an școlar, dar specifică, deoarece în această zi, elevii, au pășit într-o instituție proaspăt renovată.
Pentru redeschiderea Gimnaziului, în satul Molovata Nouă au venit mai multe oficialități precum Ambasadorul Italiei în Republica Moldova, dna Valeria BIAGIOTTI, Președintele Asociației Obștești Operae Life onlus, dna Laura BELLAMOLI, membri ai asociației, Conducerea raionului Dubăsari, consilieri raionali și locali.
Sărbătoarea primului sunet la Molovata Nouă, organizată la data de 1 septembrie curent a startat cu mesaje de mulțumire pentru contribuția efectuată de către AO Operae Life onlus, din partea directorului Gimnaziului ,,Anatol Codru”, dna Angela CURCUBET.  Doamna director a menționat ,,țin să mulțumesc dnei Maria Dima, promotoarea acestui grandios proiect și extrem de necesar pentru elevii noștri, dnei Laura pentru susținerea și contribuția acordată. Desigur vreau să exprim sincere mulțumiri dlui Președinte Grigore POLICINSCHI, Vicepreședinților Valerie SANDUL și Maria JIMBEI, pentru monitorizarea în permanență a lucrărilor de reparație prevăzute în proiect. Totodată, nu pot să nu remarc aportul considerabil al specialiștilor din cadrul Direcțiilor Consiliului raional Dubăsari, Direcției construcții, gospodărie comunală și dezvoltarea teritoriului, Direcției învățământ general și Direcției economie, buget și finanțe. Datorită dumneavoastră, de astăzi, copiii beneficiază de o școală modernă, cu condiții bune pentru activitatea de zi cu zi”.
Președintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI, a remarcat despre faptul că AO Operae Life, este prima asociație care a făcut investiții într-o localitate din partea stângă a Nistrului. ,,Este pentru prima dată  când o asociație obștească a reușit să vină cu un suport financiar pentru a realiza un proiect educațional aici, în zona de securitate”. Pentru aportul adus, pentru relațiile de colaborare stabilite între autoritatea raională și AO Operae Life onlus, ce au contribuit la realizarea cu succes a proiectului menționat, Președintele dna Laura Belamolli, AO Operae Life au fost menționați cu scrisoare de mulțumire. De asemenea, de scrisoare de mulțumire din partea Președintelui raionului Dubăsari s-a învrednicit și dl Dragoș Manole, directorul SRL Atractiv Invest, firma responsabilă de executarea lucrărilor, pentru responsabilitatea și profesionalismul manifestat pe parcursul celor 3 luni de implementare a proiectului.
Dl Oleg GAZEA, primarul de Molovata Nouă și-a exprimat recunoștința față de dna Maria Dima, locuitoare a s. Molovata Nouă, în prezent membră a AO ,,Operae Life onlus ,,Vă mulțumesc că retrăiți pentru localitatea noastră, pentru că datorită dumneavoastră astăzi ne bucurăm de un gimnaziu renovat. Dna Laura, din numele locuitorilor vrem să vă exprimăm respectul pentru susținerea și crearea acestor condiții extrem de bune pentru copiii noștri”.
Atât dna Valeria Biagiotti, cât și dna Laura Belamolli, au vorbit despre necesitatea promovării, inițierii și susținerii proiectelor de genul dat, care în urma implementării, creează condiții bune pentru copii, pentru cetățeni.
Dna Valeria Biagiotti, Ambasadorul Italiei în Moldova, fiind pentru prima dată în vizită în raionul Dubăsari, a felicitat copiii cu noul an școlar și desigur a accentuat frumosul gest al AO Operae Life.
Amintim că, în anul 2018, Consiliul raional Dubăsari, Primăria Molovata Nouă a încheiat un acord de colaborare cu  Asociația Obștească Operae Life onlus din regiunea Trento, Italia. Asociația dată, reprezentată de Președintele Laura Bellamoli, a finanțat lucrările de reparație a Gimnaziului ,,Anatol Codru” din s. Molovata Nouă, raionul Dubăsari.
Costul total al lucrărilor a constituit 177.000,00 euro. Proiectul ,,Reparaţia capitală la Gimnaziul ,,Anatol Codru” din s. Molovata Nouă”, care a prevăzut lucrări de schimbare a pardoselilor în sălile de clasă, a tâmplăriei (ușilor de interior), a acoperișului și de reparație a blocurilor sanitare, au fost monitorizate în permanență de responsabilul tehnic dl Dumitru BURLEA.
Este un proiect inedit pentru Raionul Dubăsari, având în vedere că pentru prima dată un investitor străin a dorit să reabiliteze o instituţie publică, venind cu o cotă de 85 % de finanţare a costului lucrărilor de renovare, cu contribuţia Consiliului Raional Dubăsari, Primăriei Molovata Nouă, părinților şi Biroului politici de reintegrare. 
Remarcăm, că delegația din Italia, AO Operae Life onlus, principalii investitori ai proiectului dat, au rămas foarte satisfăcuți și mulțumiți de calitatea lucrărilor efectuate.
La final copiii din clasa I s-au învrednicit de cadouri, ghiozdane din partea Consiliului raional Dubăsari și mape cu rechizite necesare în noul an de studii din partea primăriei locale.
Marina LUPAȘCO,
redactor-șef

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Gimnaziul Molovata Nouă renovat datorită susținerii unei asociații obștești din Italia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta