Harta site-ului
Ajutor
GHIŞEUL UNIC de prestare a serviciilor pentru femeile rurale
GHIŞEUL UNIC de prestare a serviciilor pentru femeile rurale

Preşedintele raionului dl Grigore POLICINSCHI şi vicepreşedintele raionului dna Maria JIMBEI au avut vineri o întrevedere cu Natia CHERKEZISHVILI, manager internaţional de program Programul UN Women „Abilitatea economică a femeilor”.

Subiectul principal al discuţiilor l-a constituit înfiinţarea în teritoriul raionului a Biroului Comun de Informaţii şi Servicii ce va deschide calea pentru funcţionarea unui sistem coordonat de prestare a serviciilor în beneficiul femeilor şi al grupurilor vulnerabile ale populaţiei.

Birourile Comune de Informaţii şi Servicii reunesc mai mult de 9 prestatori de servicii într-un spaţiu comun.  Ghidaţi de UN Women şi suportul financiar al Guvernului Suediei, birourile au fost create pentru a ajuta femeile din comunitate. La momentul actual birourile sunt funcţionale în 5 raioane – Sîngerei, Teleneşti, Nisporeni, Cantemir şi Ungheni – şi oferă informaţii de la angajarea în cîmpul muncii la protecţia socială, de la agricultură la cadastru, etc. Birourile funcţionează în baza „ghișeului unic”. Şi, în timp ce acest mecanism acoperă cu serviciile sale regiuni extinse, impactul său s-a simţit cel mai mult de grupurile care sunt izolate şi se află la mare distanţă de sursele de informare. Mai multe de 1500 femei au beneficiat de serviciile biroului de la instituirea lor în 2010,  dintre care 80 % locuiesc în zonele rurale ale Moldovei.

Modelul „ghişeului unic” a soluţionat problema cozilor şi orelor pierdute în şir în faţa diferitor prestatori de servicii iar echipele mobile funcţionează în cele mai îndepărtate localităţi. Conlucrînd cu autorităţile publice locale pe parcursul procesului de elaborare a conceptului de prestare a serviciilor şi continuînd instruirea personalului biroului, UN Women a asigurat că biroul răspunde necesităţilor femeilor şi fetelor. Cu informaţia mai aproape de ele, femeile sunt mai motivate să înveţe, să beneficieze de oportunităţi profesionale şi să fie mai implicate în dezvoltarea Moldovei.

Ec. Racoveţ
Şef Serviciul relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

GHIŞEUL UNIC de prestare a serviciilor pentru femeile rurale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta