Harta site-ului
Ajutor
Generatoare de aer cald pe bază de biomasă – o cerinţă a timpului
Generatoare de aer cald pe bază de biomasă – o cerinţă a timpului

Progresul omenirii din cele mai vechi timpuri până astăzi este legat de folosirea energiei. Tot aşa cum omenirea a trecut, în domeniul energiei, de la lemn la cărbune, în secolul al XlX-lea, de la cărbune la petrol, în secolul al XX-lea, acum se pregăteşte o nouă eră a tehnologiilor avansate cu poluare zero şi a unor combustibili noi. Ideea principală a interesului crescînd pus pe sursele alternative de energie o reprezintă necesitatea reducerii consumului de cărbune, gaz şi petrol, adică principalele surse de emisii de carbon, dar şi faptul că aceste surse de energie nu sînt interminabile, adică la un moment dat ele pot să se epuizeze. Deaceea omenirea este în căutarea surselor noi de energie, pe bază de combustibili regenerabili. Una din aceste surse este biomasa. Biomasa este partea biodegradabilă a produselor, deşeurilor şi reziduurilor din agricultură, silvicultură, industrie, deşeuri urbane. Lista surselor de biomasă includ  lemn şi deşeuri de lemn (coji, rumeguş, aşchii, surcele); deşeuri agricole, deşeuri de la ferme de animale, deşeuri industriale, deşeuri urbane ş. a. Pentru arderea biomasei au fost proiectate diferite instalaţii, una din ele este generatorul de aer cald pe bază de biomasă.

    Generatoarele date sunt o demonstraţie de utilizare eficientă a biomasei. Drept combustibil pentru aceste generatoare se foloseşte: lemnul, deşeurile industriei mobiliere, rumeguş de lemn,  bricheţi,  peleţi. Randamentul acestor cazane este de circa 90%. Utilizarea generatoarelor de aer cald  este foarte actuală în condiţiile majorării continue a preţurilor la resursele energetice tradiţionale( gaz, energie electrică).

            Domeniile de utilizare:

-          Încălzirea încăperilor (case de cultură, halele de producere).

-          Uscarea producţiei agricole  (grîu, porumb, floarea soarelui, ect.)

-          Uscarea lemnului.

 

   Procurarea a asemenea instalaţii este susţinută şi se subvenţionează cu surse financiare de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).                                                 Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Generatoare de aer cald pe bază de biomasă – o cerinţă a timpului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta