Harta site-ului
Ajutor
GARANTIA ROADEI ASTEPTATE
GARANTIA ROADEI ASTEPTATE

În preajma marcării "Zilei melioratorului", care este marcată in prima duminica a lunii iunie, Directia agricultura si cadastru vine cu un mesaj de urare şi felicitare tuturor angajaţilor-operatorilor din sistemul de irigare. Raionul Dubăsari este deservit de către 4 sectoare centralizate de irigare.

1. Statiunea Dubăsari- Roghi, care deserveste cu apă pentru irigare suprafetele din partea stînga a Nistrului, circa 5000 ha, inclusiv amplasate de dupa traseul „Tiraspol-Ribnita”, care la moment sunt sub interdicţia de prelucrare din partea autoritaţilor transnistrene.

2. Staţiunea Holercani,care deserveşte cu apă pentru irigare suprafeţele din partea dreaptă a Nistrului, inclusiv s.Ustia, Holercani, Molovata, Oxentia – circa 1880 ha.

3. Statiunea centralizata Coşnita-care deserveste cu apa pentru irigare suprafetele s. Cosnita si Pirita – circa 3050 ha., care se afla in gestiunea „Asociatiei utilizatorilor de apa pentru irigare Cosnita”, actualmente aflata in stadia finala de reabilitare.

4. Staţiunea de pompare Doroţcaia, cu o suprafaţă de acoperire circa 210 ha, în preajma luncii r. Nistru -(in balta). Proprietate privată, la prezent nu funcţioneaza.

De facto suprafaţa totală pe raion posibilă pentru irigare, conform sistemelor anterior construite este de circa 10 055 ha, inclusiv: Cocieri -1873 ha, Molovata Nouă -587 ha, Coşnita -2745 ha, Pîrîta -1354 ha, Doroţcaia -1616 ha, Ustia – 571 ha, Holercani -496 ha, Marcăuţi-206 ha, Molovata -340 ha, Oxentia -266 ha, din 16 328 ha, total teren agricol ce constituie 58% de teren agricol sub irigare.

 Petru Porubin, specialist Direcţia agricultură si cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

GARANTIA ROADEI ASTEPTATE - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta