Harta site-ului
Ajutor
Francofonia - vector al comunicarii
Francofonia - vector al comunicarii

   Activităţile consacrate Francofoniei au devenit an de an o tradiţie ce adună la evenimente utilizatori interesaţi de cultura, istoria, arta şi literatura Franţei. În acest spirit profesorii de limbă franceză din LT Doroţcaia, Berzan Galina şi Berzan Ana, şi-au propus să contribuie la promovarea Francofoniei organizînd o serbare de zile mari cu genericul « Francofonie, joli pays ». Activitatea a inclus un TVC între echipele claselor a XI-a, care au demonstrat cunoştinţe adînci atît în cunoaşterea civilizaţiei şi culturii franceze, cît şi artistism şi originalitate.   Deasemenea s-au încadrat şi elevii din alte clase evaluînd ca nişte adevăraţi interpreţi, declamatori şi actori. O neobişnuită colecţie de modă, confecţionată din deşeuri, a fost prezentată de modelierii din liceu. 
Evenimentul a catalizat şi elevii care studiază limba germană, care s-au alăturat cu nişte surprize artistice: cîntece, poezii, prezentări POWER POINT.
Activităţile dedicate Francofoniei sunt un prilej de a dialoga, de a promova diversităţile culturale şi lingvistice, de a dezvolta cooperarea, căci Francofonia este un adevărat vector al comunicării care promovează pacea, înţelegerea şi toleranţa, trei valori esenşiale ale umanităţii.


Berzan Galina,
Specialist coordonator-metodist.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Francofonia - vector al comunicarii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta