Harta site-ului
Ajutor
Forumul Euroregiunii Siret – Prut – Nistru
Forumul Euroregiunii Siret – Prut – Nistru

Marţi 27 august, după inaugurarea lucrărilor la gazoduct, în Casa Sărbătorii din Ungheni a avut loc Forumul Euroregiunii Siret – Prut – Nistru cu tema „Integrare europeană - cooperare transfrontalieră”.

La Forum au participat Primul-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă și prim-ministrul României, Victor Ponta, Gunther Oettinger, Comisarul European pentru energie, mai mulți miniștri și secretari de stat din Guvernul Român și din Guvernul Republicii Moldova, Preşedintele Consiliului judeţean Iaşi. Cristian Adomniţei,  Președintele Euroregiunii Nistru și al Regiunii Vinnitsa, Serghey Tatusiak, Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, mai mulți primari, președinți de raioane, parlamentari, reprezentați ai administrațiilor publice şi reprezentanţi mass media. Din partea raionului Dubăsari la eveniment a participat şi Dl. Grigore Policinschi, preşedintele raionului.

Mesajul acestui Forum este unul fără echivoc: întărirea relațiilor de colaborare transfrontalieră între România - Moldova și Ucraina trebuie să aibă la bază proiecte concrete pentru că doar in acest mod se pot valoriza cooperarea politică existentă între părţi.

Există încă, în clipa de față, neajunsuri legate de libera circulație a oamenilor și a mărfurilor și o insuficientă dezvoltare a relațiilor economice stabile și diversificate.

Este datoria autorităţilo publice de a reface toată această infrastructură de comun cu societatea civilă pentru a facilita dezvoltarea durabilă și creșterea economică în regiunile pe care le reprezentăm și în țările noastre.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Forumul Euroregiunii Siret – Prut – Nistru - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta