Harta site-ului
Ajutor
Forumul Economic Transfrontalier 2014
Forumul Economic Transfrontalier 2014

La data de 25 iunie 2014 Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi însoţit de vicepreşedintele raionului dna Raisa Spinovschi a participat la lucrările Forumului Economic Transfrontalier. Forumul a fost organizat de către Euroregiunea Siret-Prut-Nistru la Complexul LIDO din municipiul Bălţi. Evenimentul reprezintă o continuare a misiunii asumate în anul 2013 de către Euroregiunea Siret-Prut-Nistru de a impulsiona dezvoltarea relațiilor economice transfrontaliere la granița de est a Uniunii Europene, aceasta fiind deja a doua ediţie a Forumului.


Printre participanţii la eveniment au fost reprezentanţi ai guvernelor Republicii Moldova, României, Ucrainei, corpul diplomatic moldovenesc, românesc și ucrainean implicat în cele trei țări, Președinți ai Consiliilor Raionale membre ale EUROREGIUNII Siret-Prut-Nistru din Republica MOLDOVA, Președinți ai Consiliilor Județene din ROMÂNIA, Guvernatori și Președinți ai Regiunilor Ucrainene de pe frontiera comună, parteneri externi ai Primăriei Municipiului BĂLȚI și ai EUROREGIUNII Siret-Prut-Nistru, finanțatori, oameni de afaceri, rectori, reprezentanți ai societății civile.
 

Formatul de lucru se dorește a reunit două componente: de afaceri și inter-instituțional. Astfel, în program s-au regăsit și prezentări ale proiectelor economice ale administrațiilor centrale, regionale și locale din Republica MOLDOVA, ROMÂNIA și UCRAINA la care mediul de afaceri poate găsi oportunități de conectare sau ajustare.


Componenta de afaceri a fost asigurată prin relaționări “business to business” incluzînd şi următoarele elemente:
-    prezentări de companie ale partenerilor strategici;
-    broșuri cu repere ale tuturor participanților în format fizic și electronic;
-    expoziţia cu stand-uri asigurate de către organizatori, dedicate fiecărui județ, raion, regiune.


În cadru Forumului a fost organizată şi o Masă rotundă – întrunire la care reprezentanţii administraţiilor publice locale dar şi antreprenorii au realizat un schimb de opinii şiviziuni asupra căilor de dezvoltare ale comunităţilor şi regiunilor în contextul intensificării relaţiilor de colaborare economică cu Uniunea Europeană.

Gafeli Alexei

Direcţia Dezvoltare Economică

Investiţii şi Relaţii Transfrontaliere

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Forumul Economic Transfrontalier 2014 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta