Harta site-ului
Ajutor
Forţele de Menţinere a Păcii la 21-a aniversare
Forţele de Menţinere a Păcii la 21-a aniversare

Pe 29 iulie curent, la invitaţia şefului militar superior contingent militar FMP a Republicii Moldova, colonelul Veaceslav BÎRCĂ, preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI a participat la ceremonia solemnă consacrată marcării a 21 ani de la introducerea Forţelor Mixte de Menţinere a Păcii în Zona de Securitate a Republicii Moldova, ce au avut loc în incinta orăşelului militar Forţe Mixte de Menţinere a Păcii din mun. Bender.

Conducerea raionului împreună cu membrii Comisiei Unificate de Control (CUC), reprezentanţii misiunii OSCE în Moldova, comandamentul unit al Forţelor de Menţinere a Păcii (FMP) din zona de securitate a Republicii Moldova, reprezentanţii misiunilor diplomatice din Rusia şi Ucraina, observatori militari, ofiţeri şi ostaşi ai FMP, reprezentanţi ai administraţiilor publice locale şi regionale transnistrene, a asistat la solemnităţile organizate cu cest prilej.


Dl preşedinte Gr. POLICINSCHI a ţinut un discurs în faţa contingentului FMP din partea Republicii Moldova în care a menţionat rolul, importanţa şi responsabilitatea prezenţei şi activităţii ostaşilor pacificatori pentru menţinerea păcii şi stabilităţii în zona de securitate, inclusiv comunicarea şi conlucrarea cu APL de pe ambele maluri ale rîului Nistru pentru promovarea măsurilor de încredere şi o reintegrare paşnică a ţării noastre.


De asemenea, conducerea raionului a participat la expoziţiile de echipament şi tehnici de luptă, măsurile cultural-artistice consacrate acestui eveniment, cu evoluarea colectivelor de pe ambele maluri ale r. Nistru, inclusiv orchestra de muzică populară a Armatei Naţionale „Doina Armatei”.


Forţele Mixte de Menţinere a Păcii au fost instituite în iulie 1992, prin acordul „Principiile de soluţionare pe cale paşnică a conflictului din regiunea transnistreană”, semnat dintre preşedintele Republicii Moldova dl Mircea SNEGUR şi preşedintele Federaţiei Ruse dl Boris ELŢIN. 


În prezent, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 15 posturi permanente ale forţelor de menţinere a păcii, dintre care 5 sînt instalate în teritoriul raionului Dubăsari (Cocieri, Molovata Nouă, Corjova-Hidrocentrala, Lunga, Coşniţa).Serviciul relaţii cu publicul


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Forţele de Menţinere a Păcii la 21-a aniversare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta