Harta site-ului
Ajutor
Formarea competențelor de comunicare - obiectiv prioritar în predarea orelor de limba rusă
Formarea competențelor de comunicare - obiectiv prioritar în predarea orelor de limba rusă

La data de 22 martie, împreună cu profesorii de limba rusă din instituţiile preuniversiatare din raion, ne-am deplasat în L.T. "Ştefan cel Mare" Molovata pentru a participa în cadrul unui seminar raional teoretico - practic cu tema: „Evaluarea competenţelor de comunicare orală în cadrul orelor de limba rusă”.
La seminar s-au prezentat 9 cadre didactice din raion şi 4 cadre manageriale din liceu. Do
amna Bulat T., profesoară de limba rusă, a prezentat o oră publică în clasa a IX-a cu tema: Анализ рассказа “Телеграмма” К. Г. Паустовского. În cadrul orei predate dna Bulat a dat dovadă de înalt profesionalism, atitudine civică şi continuitate. Elevii, pe lângă faptul că vorbesc fluient într-o limbă străină, au prezentat în cheie de concurs un recital de poezie. Elevii, pe parcursul lecţiei, au demonstrat atitudine şi creativitate. 
Am lucrat cu profesorii în cadrul unui atelier la tema: "Exerciţii de dezvoltare a competenţelor de comunicare orală în cadrul orelor de limba rusă”. Atelierul a cuprins un set variat de exerciţii pe un text literar care a creat posibilitatea de încadrare în discuţii, demonstrare a competenţelor de comunicare. Urmează ca profesorii de limba rusă să adapteze la clasă experienţa acumulată în cadrul seminarului.
Direcţia învăţământ general aduce mulţumiri administraţiei liceului "Ştefan cel Mare" Molovata pentru buna organizare a seminarului.
Violeta TOLSTENCO,
șef Secție politici educaționale și management economic

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Formarea competențelor de comunicare - obiectiv prioritar în predarea orelor de limba rusă - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta