Harta site-ului
Ajutor
Fondul pentru Eficienţă Energetică la Dubăsari
Fondul pentru Eficienţă Energetică la Dubăsari

La data de 12.02.2013 în incinta Consiliului raional Dubăsari a avut loc sesiunea de prezentare a Fondului pentru Eficienţă Energetică (FEE). Sesiunea a fost condusă de directorul FEE, dl Corin Sergiu şi în domeniu eficienţei energetice, dl Berzoi Simion şi dl Crestin Octavian. La întrunire a participat Preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, primarii satelor raionului şi managerii instituţiilor de învăţămînt din teritoriu precum şi alţi colaboratori ai Consiliului raional şi ai serviciilor desconcentrate.

În cadrul sesiunii au fost prezentate condiţiile de accesare a granturilor din partea FEE şi acordate răspunsuri pe o serie de întrebări existente în această privinţă din partea APL.

Dl Corin S. a comunicat despre faptul că următorul apel de propuneri de proiecte din partea FEE va fi lansat cel mai probabil în luna aprilie a anului curent.

Reamintim că în conformitate cu Legea energiei regenerabile nr. 160-XVI din 12 iulie 2007 (publicată în Monitorul Oficial al R. Moldova, 2007 nr. 127-130) şi Legea cu privire la eficienţa energetică nr. 142-XVI din 2 iulie 2010 (publicată în Monitorul Oficial al R. Moldova, 2010 nr. 155-158), Guvernul Republicii Moldova a aprobat Hotărîrea cu privire la Fondul pentru Eficienţă Energetică nr. 401 din 12 iunie 2012 (publicată în Monitorul Oficial al R. Moldova, 2012 nr. 126-129).

Fondul pentru Eficienţă Energetică (Fondul) susţine proiectele din R. Moldova axate pe promovarea Eficienţei energetice (EE) şi valorificarea Surselor de energie regenerabilă (SER), care au impact pozitiv asupra reducerii emisiilor gazelor cu efect de seră.

În acest context pentru anul 2013 sunt disponibile 260 mln. lei pentru proiecte privind eficienţa energetică implementate din partea FEE.

Spre finalul întrunirii preşedintele raionului, dl Grigore Policinschi a subliniat importanţa desfăşurării a astfel de sesiuni de prezentare pentru a informa din prima sursă potenţialii aplicanţi şi beneficiari.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Fondul pentru Eficienţă Energetică la Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta