Harta site-ului
Ajutor
FONDUL COMUN 2012-2013 CONCURS DE SELECTARE A PROIECTELOR
FONDUL COMUN 2012-2013 CONCURS DE SELECTARE A PROIECTELOR

In urma implementarii cu succes si a experientei pozitive a Programului Fondul Comun 2010-2011, Parteneriatul European pentru Democraţie (EPD, Bruxelles), impreuna cu Ministerul Tineretului si Sportului al Republicii Moldova, are placerea de a lansa o noua runda a Fondului Comun 2012-2013.

Principalul scop al Programului este de a sustine proiecte ce au la baza ideea Parteneriatului UE-Moldova, prin care va fi consolidat nivelul de democratie, va fi impartasita experienta semnificativa acumulata de alte tari in procesul de tranzitie spre democratie si vor fi dezvoltate noi parteneriate.

Reflectand scopul general, Programul Fondul Comun invita ONG-urile sa aplice cu proiecte de scurta durata, care sa corespunda cu urmatoarele criterii:
1.Proiectele trebuie sa fie bazate pe ideea de Parteneriat UE-Moldova. Acestea urmeaza a fi axate pe schimbul de cunostinte si experienta intre organizatiile din UE si din Moldova, si sa stimuleze colaborarea intre aceste organizatii. In acest context, sunt binevenite proiectele care servesc ca mecanism de creare a relatiilor de cooperare pe termen lung. Sunt incurajate activitatile care sunt parte componenta a unor proiecte comprehensive de parteneriat.
2.Vor fi favorizate proiectele care prezinta originalitate, metode noi de cooperare, tipuri noi de activitati si proiecte bazate pe colaborare. 
3.Proiectele trebuie sa se incadreze in unul sau mai multe dintre urmatoarele domenii:
a) Transnistria: advocacy pentru drepturile omului, dezvoltarea mass-mediei independente, initiative civice locale, dezvoltarea capacitatilor Organizatiilor Societatii Civile si sustinerea consolidarii increderii;
b) Mass-media: sustinerea ziarelor independente (in special din regiuni), surse de stiri online, posturi de radio independente si instruiri pentru jurnalisti;
c) Activism civil local: stimularea societatii civile din regiuni, orase si sate mici mai putin dezvoltate;
d) Tranzitia spre democratie: sustinerea reformelor necesare pentru consolidarea tranzitiei democratice din Moldova (sectorul judiciar si de securitate, legea electorala etc.);
e) Procesul de Integrare in UE: educarea cetatenilor privind UE, abordarea pasilor necesari pentru a inainta in procesul de integrare.
f) Participarea tinerilor in domeniile sus mentionate: implicarea tinerilor si tinerii ca actori activi in domeniile mentionate.
4.Proiectele axate pe schimbul de know-how din Europa Centrala sunt incurajate si recomandate.

Durata proiectelor: maximum 9 luni (pana martie 2013). Pentru proiectele ce tin de implicarea tinerilor: maximum 6 luni (pana decembrie 2012).

Valoarea proiectelor: de la 10.000 pana la 20.000 USD. Activitatile sustinute prin Programul Fondului Comun pot fi deplin finantate de Fondul Comun sau co-finantate.

Propunerea de Proiect va include urmatoarele documente:
1. Conceptul de Proiect (Anexa A), care nu va depasi 7 pagini, in limbile Engleza, Romana sau Rusa; Model atasat
2. Buget (Anexa B); Model atasat
3. Copia Certificatului de Inregistrare a Solicitantului;
4. Copia Certificatelor de Inregistrare a Partenerilor implicati in proiect;
5. Acord de Parteneriat cu specificarea contributiei (dupa caz) si rolului fiecarui partener;
6. CV-ul Managerului de Proiect.

Termenul limita: 29 Iunie 2012, 17:00

Depunerea Proiectului:
Va rugam sa depuneti Propunerea de Proiect la Coordonatorul EPD Ludmila Malai prin email partnershipfair@epd.eu sau la urmatoarea adresa: str. 31 August 1989, nr. 98, etaj 3, oficiul Fundatiei Est-Europene, telefon de contact (+373 22) 235-343 (extensia 120). Dosarele incomplete sau receptionate dupa termenul limita nu vor fi considerate.

Parteneriatul European pentru Democratie (EPD) este o organizatie europeana independenta care sprijina dezvoltarea democratiei in afara Uniunii Europene. Organizatia are sediul in Bruxelles, Belgia si reprezinta o platforma pentru institutiile europene civile si politice care activeaza in domeniul de asistenta a democratiei. Misiunea EPD este de a pleda pentru o prezenta mai puternica a sustinerii democratiei pe agenda UE, pentru a face schimb de experienta cu privire la asistenta democratiei intre diferiti constituenti si pentru a oferi granturi mici organizatiilor partenere in acest domeniu (www.epd.eu).

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

FONDUL COMUN 2012-2013 CONCURS DE SELECTARE A PROIECTELOR - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta