Harta site-ului
Ajutor
Floarea soarelui a fost recoltată in intregime
Floarea soarelui a fost recoltată in intregime

La data de 1 octombrie 2015, în raion a fost finisată în întregime recoltarea florii soarelui. Cele 1921 ha de floarea soarelui au fost recoltate fără pierderi, obţinînd un volum total de 2377 tone, sau cîte 1,23 tone la hectar. Din pricina diferenţei mari dintre perioada de coacere, recoltarea a durat practic o lună întreagă, aceasta demarînd pe data de 2 septembrie.
În comparaţie cu anul precedent, suprafeţele însemînţate cu floarea soarelui au fost mai mari cu 140 hectare, faţă de 1781 hectare în 2014, însă roada, din cauza secetei, este mai mică cu 793 tone  (2377 tone în 2015 şi 3170 tone în 2014). Există o discrepanţă între mărimea roadei  anul acesta, unele gospodării obţinînd cîte 670 kg  la hectar, altele cîte 1,8 tone, iar pe o suprafaţă mai mică, dar irigată, s-a obţinut o roadă de 3 tone la hectar.
Totodată, necătînd la situaţia creată din pricina aceleiaşi secete, cînd este practic imposibil de a pregăti pămîntul pentru semănatul culturilor de toamnă, nemaivorbind de semănatul propriu-zis, totuşi unele gospodării petrec aceste lucrări, cunoscînd bine faptul că tergiversarea semănatului poate avea consecinţe grave asupra roadei anului viitor.

Valeriu Popuşoi,
Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Floarea soarelui a fost recoltată in intregime - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta