Harta site-ului
Ajutor
Festivalul raional „Aho – aho răsună Nistrul” ediţia a XVI-a, varianta online
Festivalul raional „Aho – aho răsună Nistrul” ediţia a XVI-a, varianta online

Sărbătoarea Crăciunului și colindele –  esența divină. În preajma sărbătorilor Crăciunului nutrim dorinţa de desăvârşire spirituală. Sărbătorile ne fac mai buni, mai iertători.
An de an se dă start evenimentelor, tradiţiilor şi obiceiurilor sărbătoririi Naşterii Mântuitorului, care aduce bucurie în sufletele noastre, oferindu-ne prilejul de a petrece clipe minunate de colind, spiritualitate şi tradiţie autentică A devenit o tradiție,  la sfârșitul lunii decembrie la Dubăsari  se desfăsoară Festivalul raional ”Aho – aho, răsună Nistru”, care este organizat de către Secţia Cultură şi Turism, sub patronatul Consiliului raional Dubăsari. Anul acesta Festivalul s-a desfășurat online,  cu  participarea colectivelor folclorice din toate localităţile raionului.
Festivalul are drept scop promovarea tradiţiilor şi obiceiurilor sărbătorilor de iarnă de la baştina nistreană,  valorificarea tezaurului cultural artistic, lărgirea spectrului de valori artistice ale fondului de folclor local, îmbogăţirea repertoriului colectivelor folclorice cu creaţii autentice de valoare, de reflectare şi propagare a adevăratelor valori patrimoniale prin intermediul mass-media.
Timp de  șaisprezece  ediţii s-au perindat în fața spectatorilor fascinați, grupuri de colindători şi urători   din tot raionul – împlinindu-și ritualul din tradiția localității pe care o reprezintă. În fiecare an suntem profund impresionaţi de colindele reactualizate din memoria bătrânilor, de colectivele  folclorice, care ne cuceresc prin spontaneitatea și firescul prezenței scenice, prin frumusețea și ingeniozitatea măștilor și nu în ultimă instanță, prin autenticitatea și calitatea repertoriului scenic.
Aducem sincere mulţumiri Consiliului raional Dubăsari, colectivelor folclorice, directorilor școlilor de arte,  conducătorilor artistici, pentru inițiativă,  devotament și paticipare la eveniment.
 
Secția cultură și turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Festivalul raional „Aho – aho răsună Nistrul” ediţia a XVI-a, varianta online - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta