Harta site-ului
Ajutor
Festivalul internaţional de muzică şi dans ,,Mărţişor-2018”
Festivalul internaţional de muzică şi dans ,,Mărţişor-2018”

În raionul Dubăsari, măsurile festive dedicate Mărţişorului şi Zilei internaţionale a femeii, au startat în data de 3 martie curent la Casa raională de cultură din s. Coşniţa. Programul artistic vast, care a cuprins multă muzică, dans şi voie bună, s-a datorat implicării mai multor colective artistice atât din raion cât şi de peste hotarele ţării.
Cu acest scop a fost emisă Dispoziţia Preşedintelui raionului nr. 26-n din 26 februarie 2018 ,,Cu privire la organizarea şi desfăşurarea evenimentului cultural ,,Mărţişor-2018”. Anul acesta, Festivalul internaţional de muzică şi dans ,,Mărţişor” a ajuns la cea de-a 52-a ediţie.
Invitaţii speciali ai festivităţii date, care au incendiat publicul, au fost Ansamblul Folcloric ,,Plaiurile Mioriţei”, judeţul Buzău, România şi artiştii din Federaţia Rusă, raionul Sobinsk, regiunea Vladimir. Pe scenă, de asemenea au urcat, formaţia ,,Prietenia”, orchestra de muzică populară ,,Romaniţa” de la şcoala de arte din s. Coşniţa, colectivul de dansatori ,,Doruleţ” de la şcoala de arte din s. Doroţcaia, formaţia folclorică ,,Flori de măr” din s. Coşniţa, interpreta Nicoleta Ilin şi micii artişti de la grădiniţele Nr.1 şi 2 din localitate.
Pentru prestație scenică, contribuție în organizare și participare în cadrul festivalului, toți paeticipanții au fost menționați cu diplome și cadouri, din partea Consiliului raional Dubăsari.
Şirul măsurilor festive a continuat, pe data de 4 martie curent, unde de evoluarea oaspeţilor veniţi din România şi Rusia şi de repertoriul bogat ce semnifică în mare parte prietenia între popoare, s-au bucurat locuitorii s. Doroţcaia şi cei din Molovata Nouă, unde concertul a fost organizat pe data de 5 martie curent.
Spectatorii cât şi artiştii, oaspeţii au beneficiat de multe momente de plăcere, revelaţie şi zâmbete. Prietenia şi dorinţa de a trăi în pace şi bunăstare, de a avea o lume mai bună, de a ne bucura de fiecare moment frumos au prevalat pe parcursul întregului festival de 4 zile.
Pentru buna organizare a festivalului se aduc mulţumiri  Primăriilor Coşniţa, Doroţcaia, Molovata Nouă, angajaţilor Consiliului raional Dubăsari, Inspectoratului de Poliţie Dubăsari, consilierilor raionali şi tuturor celor  care au contribuit, susţinut şi s-au implicat pentru desfăşurarea Festivalului de muzică şi dans ,,Mărţişor-2018”!
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Festivalul internaţional de muzică şi dans ,,Mărţişor-2018” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta