Harta site-ului
Ajutor
Festivalul cântecului patritoic ,,Cântecele Credinței, Speranței și Iubirii” la cea de-a II-a ediție
Festivalul cântecului patritoic ,,Cântecele Credinței, Speranței și Iubirii” la cea de-a II-a ediție

Începutul lunii mai, este marcat patriotic, prin comemorarea eroilor căzuți în cel de-al II-lea Război Mondial, la data de 9 mai, când celebrăm Ziua Victoriei. Cu prilejul acestor evenimente importante, ce au avut loc acum 73 de ani în urmă, la data de 4 mai curent, în incinta Casei raionale de cultură din s. Coșnița, a avut loc Festivalul raional al cântecului patriotic ,,Cântecele Credinței, Speranței și Iubirii”, fiind la cea de-a II-a ediție.
Pentru participare și anul acesta, raionul Dubăsari i-a avut ca oaspeți și participanți, delegațiile din orașele Sobinka și Lakinsk din raionul Sobinsk, regiunea Vladimir, Federația Rusă.
Participanții festivalului au fost apreciați și aplaudați de oaspeții de onoare, dl Grigore POLICINSCHI, Președintele raionului Dubăsari, dl Sergiu CEAUȘ, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dna Elena CARPOVA, primarul or. Sobinka, dna Natalia BÎSTRIȚCAIA, primarul s. Bereznicovscoe, președintele Comitetului raional al veteranilor din raionul Sobinsk, regiunea Vladimir,  Elena MOȚPAN, președintele Asociației raionale a veteranilor din Dubăsari, consilieri raionali și locali, colaboratori ai Consiliului raional Dubăsari, locuitori din raionul Dubăsari.
Cuvântul de deschidere a manifestației date i-a revenit Președintelui raionului Dubăsari, care a salutat prezența tuturor participanților la eveniment, în deosebi a oaspeților din Federația Rusă „care al doilea an consecutiv, vin să participe la această măsură importantă, în cadrul căreia demonstrăm stima pentru acele tragice evenimente petrecute acum 73 de ani în urmă, păstrăm vie memoria eroilor și slăvim Ziua Victoriei asupra fascismului obținută în Marele război pentru Apărarea Patriei”. Mesaje de compasiune pentru veterani, familiile acestora, au venit atât din partea invitaților din Rusia cât și a deputatului în Parlament, a președintelui Asociației raionale a veteranilor.
Cântecele dedicate Patriei, Victoriei, acelor sentimente profunde ce răscolesc sufletele și astăzi, ce promovează Credința, Speranța și Iubirea, au fost interpretate de către Lenuța Grigoriev și Daria Stratenco, s. Doroțcaia, Nicoleta Ilin și ansamblul vocal ,,Armonie” din c. Coșnița, Ansamblul vocal din s. Molovata Nouă, Mihaela Postica din s. Molovata, Chirilov Cristina și Lupașco Olga  din s. Ustia, Marina Rînja și Ionel Ciorbă din s. Oxentea, Eleonora Pîslari și Anastasia Șeptelici din s. Holercani, Anastasia Potapova și Daria Metlina, or. Sobinka, Olga Barîșeva și Arina Antipova, or. Lakinsk și formația ,,Meridian” din s. Pîrîta.
La final, dna Maria JIMBEI, vicepreședintele raionului Dubăsari, a felicitat tinerii pentru prestația scenică frumoasă și repertoriul bogat, înmânându-le diplome, trofee și cadouri de preț.
Festivalul s-a încheiat cu depunere de flori la monumentele din centrul s. Coșnița, Monumentul eroilor căzuți în conflictul armat în 1992 și monumentul eroilor căzuți în Marele război pentru Apărarea Patriei (1941-1945).
Istoria este un compartiment care trebuie să unească popoarele, acele evenimente care au marcat nu numai Republica Moldova dar și Rusia și celelalte state vecine, trebuie să servească drept instrument de comunicare și unicitate între popoare.
Acest festival a avut drept scop păstrarea memoriei, respectului și recunoștinței față de eroismul celor căzuți, care au apărat libertatea, onoarea, demnitatea națională și suveranitatea țării, eroi căzuţi în Marele Război pentru Apărarea Patriei 1941-1945 în lupta asupra fascismului.
 
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Festivalul cântecului patritoic ,,Cântecele Credinței, Speranței și Iubirii” la cea de-a II-a ediție - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta