Harta site-ului
Ajutor
Festivalul – concurs al artiștilor amatori și meșterilor populari ,,Moldova – Patria Mea”
Festivalul – concurs al artiștilor amatori și meșterilor populari ,,Moldova – Patria Mea”

La 20 octombrie 2017, în incinta Centrului raional de cultură ,,Andrei Suruceanu” din or. Orhei s-a desfășurat etapa  zonală a Festivalului concurs ,,Moldova – Patria Mea”, organizat de către AO ,,Asociația Nevăzătorilor din Moldova”(AO ANM) în colaborare cu Consiliul raional Orhei și Organizația teritorială Orhei a AO ANM. Evenimentul a fost organizat în scopul reabilitării nevăzătorilor prin intermediul antrenării lor în activități artistice, perfecționării măestriei artistice și promovarea artei meșteșugăritului.
Această etapă zonală de preselecție a întrunit participanți din 16 organizații teritoriale a AO ANM, din raioanele Centru-Nord ale Republicii Moldova.  
Într-o ambianță plăcută, participanții au prezentat pe scena Centrului raional de cultură cântece, poezii, scenete, minispectacole etc. Uimitoare a fost și creativitatea meșterilor populari prin minunatele lucrări confecționate manual.
Din partea Organizației teritoriale Dubăsari au fost delegate 10 persoane cu dizabilități de vedere.            
Meșterul popular Iliaș Agafia, membru al OT Dubăsari, și-a  expus colecția de icoane confecționate din mergele și alte lucrări uimitoare.
Formația vocală ,,Coșniceanca” acompaniată la chitară de conducătorul artistic Andrei Mamulat a impresionat din nou juriul prin autenticitatea repertoriului, înterpretând două cântece ,,Cât trăim pe acest pământ” și ,,Inima mea e Moldova”.
În premiră declamatorul Anatolii Naghiț a recitat poezia ,,Moldova-i țara în care ne-am născut”, creație proprie.
Delegația OT Dubăsari a avut parte de o experiență deosebită și a primit o doză mare de entuziasm. Cu atât mai mult că au fost selectați să participe la etapa finală a Festivalului concurs ,,Moldova – Patria Mea” care se va desfășura  la 10 noiembrie 2017, în incinta Casei Naționale a Armatei din mun. Chșinău. Laureații festivalului vor fi destinși cu diplome și premii bănești.
Din partea biroului OT Dubăsari a AO ANM aducem mulţumiri și sincere urări de bine tuturor celor care au contribuit la sponsorizarea acestui Festival – concurs şi anume: dlui Nicolae Tricolici, director general al AO ,,SUPRATEN”, dlui Grigore Policinschi, Preşedintele raionului Dubăsari și Consilului raional Dubăsari.   
 
                                                                                                                          Anatolii NAGHIȚ,
                                                                      Președintele OT Dubăsari AO ANM 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Festivalul – concurs al artiștilor amatori și meșterilor populari ,,Moldova – Patria Mea” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta