Harta site-ului
Ajutor
Fermierii din raionul Dubăsari la discuții cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Fermierii din raionul Dubăsari la discuții cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

La data de 13 august 2020 Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Ion PERJU, a avut o întrunire cu, președintele raionului Dubăsari, reprezentanții serviciilor de resort din cadrul Consiliului raional Dubăsari, fermierii din raion.
În cadrul acestei întruniri, de către agenții economici din raion, au fost abordate mai multe subiecte cu care se confruntă în procesul de activitate. Principalul subiect însă a fost despre măsurile de susținere a agricultorilor ca urmare a pagubelor provocate de secetă.  În acest context, ministrul Ion PERJU a precizat că de compensații, vor beneficia toți agricultorii, care au înregistrat pierderi mai mari de 60% și care vor prezenta cererile la AIPA, accentuând că pentru un hectar reînsămânțat, Guvernul va oferi 1080 lei, drept compensație, iar pentru un hectar semănat cu grâu, afectat în proporție mai mare de 60% - 1000 lei, orz – 1020 lei, rapiță – 1400 lei.
Totodată, vă informăm că data limită de depunere a dosarelor la AIPA este 18 septembrie.
Fermierii au mai înaintat ministrului și propuneri precum:1) declararea stării de urgență în agricultură; 2)majorarea sumei  compensației la hectar; 3) vacanță pentru dobânda creditelor acordate de către băncile comerciale; 4) crearea Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare în platoul Cocieri; 4) subvenționarea în mărime de 100% a energiei electrice utilizată pentru irigare, etc.                       
Unii agricultori, care dețin terenuri după traseul Rîbnița-Tiraspol au comunicat că mistreții, care sunt în număr destul de mare, fac ravagii în câmpurile cu culturi, provocând pagube enorme.
Ministrul Ion PERJU a menționat că după evaluarea culturilor de grupa a II-a vor fi alocate alte surse financiare pentru despăgubiri.
                                                                        Mihail BERZAN, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Fermierii din raionul Dubăsari la discuții cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta