Harta site-ului
Ajutor
FERMIERII DIN DUBĂSARI, LA EXPOZIŢIA INTERNAŢIONALĂ LA MOLDEXPO
FERMIERII DIN DUBĂSARI, LA EXPOZIŢIA INTERNAŢIONALĂ LA MOLDEXPO

Centrul expoziţional internaţional „Moldexpo” din Chişinău a găzduit în perioada 13-16 martie 2013, Expoziţia Internaţională Specializată de maşini, echipamente şi tehnologii pentru sectorul agroindustrial „Moldagrotech”, ediţia a XXIV. Expoziţia a fost organizată de centrul „Moldexpo” în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Federaţia Naţională a Fermierilor din Moldova, Uniunea Republicană a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect” şi Federaţia Naţională a Agricultorilor „AGRO-inform”, sponsorul general fiind AgroMeşter HD – importator de tehnică agricolă în Republica Moldova. Participanţii la expoziţie (reprezentanţi ai 110 companii locale şi străine) au oferit cele mai cunoscute branduri de toate domeniie sectorului agroindustrial – tehnică agricolă, sisteme de irigare şi alimentare cu apă în agricultură, tehnică pentru lucrări de ameliorare, hidroinstalaţii, echipamente pentru industria alimentară şi prelucrătoare, fertilizanţi şi mijoace de protecţie a plantelor, tehnolgii de cultivare intensivă a plantelor agricole etc. Cu standul propriu la expoziţie a participat şi un producător agricol din raionul nostru şi anume ÎI „S. Urîtu” din satul Ustia, cu o gamă largă de material semincer, de producţie proprie.

Ideal ar fi ca expoziţii de acest gen să avem în toate centrele raionale, inclusiv şi în satele noastre. Dar nu e în puterea noastră.  Iar minunăţia de maşini agricole, aliniate în linie dreaptă şi atrăgătoare ca nişte jucării, poate va ajunge şi pe ogoarele noastre, dacă forţa de cumpărare a ţăranului sau fermierilor va creşte.

De asemenea, a fost prezentată o mare varietate de material semincer şi săditor, răsaduri de legume, puieţi de pomi fructiferi, plante medicinale şi decorative, unelte de grădinărit şi altele.

Pe parcursul perioadei menţionate au avut loc mai multe activităţi, inclusiv consultaţii, seminare, precum şi mai multe mese rotunde pe diferite teme, cum ar fi: „Politicile de subvenţionare în anul 2013”, „Tehnologii avansate privind producerea cărnii de pasăre” ş.a.

În cadrul Expoziţiei a fost organizat concursul „Util pentru Moldova”. În ultima zi de desfăşurare a expoziţiei, conform rezultatelor concursului menţionat,a fost înmînat Trofeul de Aur, Diploma de gradul I şi premiu bănesc întreprinderilor  „Mecagro” şi „Alimentarmaş”, pentru elaborarea complexului de dispozitive de întroducere a ierbicidelor şi, respectiv, pentru presa performantă de extragere a uleiului. De Trofee de Aur şi Argint şi Diplome ale Ministerului Agriculturii s-au învrednicit, de asemenea, SRL „Agrofermotech”, Wertrade”,  „Moldagrotehnica”, „Agromaşina”, Centrul de Stat pentru Atestarea şi Omologarea Produselor de Uz Fitosanitar  şi alte întreprinderi din ţară şi de peste hotare, participante la această expoziţie. 

                Valeriu Popuşoi,

   specialist principal, Direcţia  agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

FERMIERII DIN DUBĂSARI, LA EXPOZIŢIA INTERNAŢIONALĂ LA MOLDEXPO - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta