Harta site-ului
Ajutor
Fenomenul traficului de ființe umane, subiect discutat în cadrul întrevederii delegației MAI cu oficialii din SUA
Fenomenul traficului de ființe umane, subiect discutat în cadrul întrevederii delegației MAI cu oficialii din SUA

În cadrul vizitei delegației MAI în Statele Unite ale Americii, a avut loc întrevederea cu Directorul adjunct al Biroului pentru Monitorizarea și Prevenirea Traficului de personae, din cadrul Departamentului de Stat, Carl B.Fox, dar și cu alți oficiali.
La întrevedere, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a subliniat că statul și-a asumat angajamentul de a îmbunătăți situația la componenta de trafic, în special prin implementarea recomandărilor raportului Departamentului SUA cu privire la traficul de persoane, precum şi a altor rapoarte. Totodată, ministrul de Interne a reiterat despre faptul că TFU reprezintă o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova, în vederea prevenirii și combaterii acestui fenomen.
Reprezentanții domeniului antitrafic din SUA, au menționat că traficul de ființe umane, rămâne în continuare un fenomen care afectează societatea, iar Republica Moldova urmează să-și consolideze eforturile pentru al diminua.
Astfel, oficialul american a subliniat despre necesitatea acordării atenției sporite pentru prevenirea și combaterea TFU, menționând că este atestat un semnal bun din partea societății civile vis-a-vis de combaterea violentei în familie, un exemplu care spune despre eforturile depuse în acest sens.
De asemenea, în cadrul dialogului s-a subliniat că fenomenul corupției este un alt factor negativ care periclitează investigarea cazurilor de trafic de persoane, iar responsabilii din Departamentul de Stat au remarcat eforturile țării noastre, subliniind că în ultima perioadă de timp există deja indicatori care comunică despre ameliorarea situației.
În acest sens, partea moldovenească a subliniat că la nivel naţional există viziuni clare pentru consolidarea capacității instituțiilor de a asigura prevenirea, combaterea și investigarea corespunzătoare a cazurilor de trafic, iar Republica Moldova cooperează cu toate organizaţiile internaţionale şi regionale în acest sens, în particular CoE, OSCE, ONU, UE, precum şi cu partenerii săi bilaterali.
Totodată, delegația a avut și o vizită la Ambasada RM în SUA, unde în comun cu reprezentanții ambasadei SUA la Chişinău, a fost făcută o analiză a întâlnirilor din prima zi, inclusiv fiind abordate și eventuale proiecte de asistenţă pentru fortificarea eforturilor în domeniul securității.
Menționăm că în următoarele zile, delegația MAI va avea mai multe întrevederi cu oficiali din cadrul structurilor de forță din SUA, inclusiv o vizită în cadrul Academiei FBI.
Dorin BÎNŢU,
 sef IP Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Fenomenul traficului de ființe umane, subiect discutat în cadrul întrevederii delegației MAI cu oficialii din SUA - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta