Harta site-ului
Ajutor
Familia – factor prioritar în realizarea standardelor de învățare și dezvoltare a copilului
Familia – factor prioritar în realizarea standardelor de învățare și dezvoltare a copilului

Motto: ”Cei care educă copiii sunt demni de mai multă onoare decât cei care le dau viață, de aceea pe lângă viață dăruiți copiilor arta de a trăi bine, educându-i.” ( Aristotel) 
Parteneriatul cu părinţii are un rol important în cadrul procesului instructiv-educativ al preșcolarilor, fiind cel mai eficient mijloc de a ţine legătura cu grădinița. Această relaţie este benefică pentru părinţi, deoarece se pot informa despre progresele copilului, despre tipurile de activităţi derulate pe parcursul anului de studiu sau despre organizarea procesului de instruire în sala de grupă; pentru manager şi cadrul didactic este o oportunitate de a cunoaşte familia copilului, de a interacţiona cu părinții urmărind segmentele instructiv-educative şi în mediul casnic. 
Pentru a motiva cadrele didactice spre crearea unui parteneriat eficient dintre grădiniță și părinți, la data de 22 februarie, în incinta grădiniței-creșă ”Lăstăraș” c. Molovata Nouă s-a desfășurat seminarul raional cu tema ”Familia – factor prioritar în realizarea standardelor de învățare și dezvoltare a copilului și a continuității demersului educațional acasă”. În cadrul atelierului de lucru cadrele didactice s-au împărtășit cu experiența deja acumulată cu referire la modalitățile posibile de informare a părinților, activitățile ce pot fi organizate și desfășurate cu ei, enumerând metodele și procedeele aplicate în lucru pentru a pedagogiza părinții.
Un parteneriat eficient contribuie și la educarea sentimentelor de stimă, respect, prietenie, dragoste. De micuți, copiii atât la grădiniță, cât și acasă aud atât de des cuvintele: dragoste de mamă, dragoste de țară etc. Pentru a-și cunoaște țara, neamul, cadrele didactice altoiesc în tineri, dragostea de familie împletită armonios cu dragostea de țară. Cei prezenți la seminar au avut prilejul să urmărească o activitate bine gândită și structurată cu tema ”Moldova-i țara mea!”, educator Nirca Valentina, grupa mare și o activitate extrașcolară cu genericul ”O țară, o casă, un grai”, moderator Agatiev Natalia, educator grupa pregătitoare, conducător muzical Barabaș Maria.
Copiii au demonstrat cunoștințele și abilitățile pe parcursul activității, comunicând cu educatorul și semenii lor, rezolvând cu brio diferite sarcini înaintate de educator. 
Am urmărit cu plăcere și tinerii artiști ce au recitat poezii, au dansat, au înscenat o secvență din viața marelui domnitor al Moldovei Ștefan cel Mare și Sfânt și nu s-au dat bătuți nici păcălelelor lui Păcală. Activităţile au fost apreciate de către participanţi cu calificativul „foarte bine”. 
Se aduc sincere mulțumiri colectivului pedagogic al grădiniţei-creşe „Lăstăraș” c. Molovata Nouă pentru buna organizare şi desfăşurare a seminarului raional.

Natalia Bacioi, specialist principal-metodist

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Familia – factor prioritar în realizarea standardelor de învățare și dezvoltare a copilului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta