Harta site-ului
Ajutor
Facilități acordate solicitanților/ titularilor patentei de întreprinzător şi fondatorilor întreprinderilor individuale
Facilități acordate solicitanților/ titularilor patentei de întreprinzător şi fondatorilor întreprinderilor individuale

  Serviciul Fiscal de Stat, întru asigurarea accesului la informație în timp util, ține să informeze asupra unor facilități acordate solicitanţilor/ titularilor patentei de întreprinzător şi fondatorilor întreprinderilor individuale.
Astfel, potrivit comunicatului informativ al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (www.cnam.md), în perioada primului trimestru al anului, solicitanții patentei de întreprinzător, cât și deținătorii, care au obligația de achitare a primelor de asigurare medicală obligatorie, pot beneficia de o reducere de 50% din mărimea acesteia calculată în sumă fixă. 
   Actualmente, mărimea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală calculată în sumă fixă constituie 4056 lei și corespunde prevederilor Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2014 nr. 330 din 23.12.2013, până la adoptarea şi intrarea în vigoare a Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2015. Respectiv, solicitanții patentei de întreprinzător, cât și deținătorii, vor achita 2028 lei, ceea ce reprezintă 50 % din prima de asigurare. Plata poate fi efectuată la oficiile Poştei Moldovei şi la agenţiile teritoriale ale Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.
  Din momentul intrării în vigoare a Legii fondurilor de asigurare medicală obligatorie pentru anul 2015, achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală va fi efectuată în corespundere cu noile prevederi.
Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă fondatorii întreprinderilor individuale, solicitanții și deținătorii patentei de întreprinzător să utilizeze dreptul de a beneficia de reduceri la achitarea primelor de asigurare medicală obligatorie calculată în sumă fixă, aplicabile doar în primele 3 luni ale anului.

IFS pe r-ul Dubăsari,
Direcţia administrare fiscală

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Facilități acordate solicitanților/ titularilor patentei de întreprinzător şi fondatorilor întreprinderilor individuale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta