Harta site-ului
Ajutor
“Fă rai din ce ai”
“Fă rai din ce ai”

Octombrie, ne aduce cu sine cele mai frumoase sărbători. Astfel, la data de 12 octombrie 2019, Administrația publică locală Ustia a organizat “Târgul Toamna de Aur” cu genericul “Fă rai din ce ai”.
Spațiul din fața Casei de cultură din s. Ustia s-a transformat într-un iarmaroc mare, unde gospodarii și gospodinele din localitate și-au scos la vedere tot ce au mai bun. Produsele agricole, apiculturești, meșteșugărești, de panificație, pomii și arbuștii fructiferi și ornamentali ai producătorilor locali au inundat piața. Cele mai iscusite gospodine au adus cu ele bucate tradiționale. Iar gospodarii și-au scos cel mai bun vin pregătit din butoaie.
Pentru al V-lea an consecutiv au fost organizate și tradiționalele concursuri:
1. Concursul copturilor. Câștigătorii la această etapă sunt:
I loc – Arnaut Cristina, Panfili Nina, Lungu Eugenia, Albu Olga; II loc – Sanduța Didina, Urîtu Valentina, Chirilov Valentina Gavril; III loc – Sclifos Alexandra, Chirilov Valentina Gavril, Urîtu Valentina.
2. Concursul: Cel mai bun vin de casă. Câștigători la această etapă sunt:
I loc – Chirilov Veaceslav (vin roșu și alb) ; II loc – Albu Olga(vin roșu); Lungu Eugenia(vin roșu și alb); Stratan Leonid (vin alb); III loc – Chirilov Serghei (vin roșu și alb).
Spiritul sărbătorii a fost întreţinut de colectivele artistice ale Casei de cultură din s. Ustia: “Ansamblul de instrumente aerofone”, Ansamblul etnofolcloric “Struguraș”, Ansamblul de dans modern și moldovenesc “Ustianca” și artiști amatori din localitate.
Evenimentul a atras multă lume, pentru că e sărbătoarea care unește oamenii. Faptul că am văzut la târg atâția oameni fericiți, ne dă foarte multă încredere și inspirație în a organiza evenimente și mai frumoase.
Aducem sincere mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea şi susţinerea în petrecerea Târgului Toamna de Aur: angajaților Primăriei, Casei de cultură, Biblioteca publică, dnei Maria Golovatinschi de la atelierul Art-Elegant din or. Criuleni și părinților care au contribuit pentru costumele populare ale copiilor.
Sărbătoarea a reușit doar pentru că am fost uniți și în fiecare dintre noi a fost câte o rază de lumină ce am oferit-o tuturor oamenilor veniți la eveniment.
Elena IPATI, director artistic
Casa de cultură s. Ustia
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

“Fă rai din ce ai” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta